bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,738.61 1.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,953.81 1.15%
bnb
BNB (BNB) $ 568.69 2.11%
solana
Solana (SOL) $ 159.97 4.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518446 1.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452956 1.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151448 1.41%

Binance, MiCA uyumluluğu için çalışmalarını sürdürüyor

mica

Binance, AB’nin MiCA mevzuatındaki stablecoin düzenlemelerine ilişkin Avrupa Bankacılık Otoritesi ile görüştü.

Şirket, yapılan istişarenin büyük bir kısmının, stablecoin ihraç eden şirketlerin AB’de bir EMI lisansı almasına odaklandığını kaydetti.

Binance tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2024 ortasındaki son tarihten önce, yapıcı bir çözüm bulunacağından eminiz. Bu şekilde bırakıldığı takdirde, bu durum Avrupa kripto pazarını ve Avrupa’daki kripto para borsalarının küresel pazarlardaki rekabet gücünü engelleyebilir.
Regülasyonların değerine ve MiCA’nın pragmatik faydalarına inanan bir borsa olarak, bu yapıcı görüşmelerin MiCA’nın hedeflerine ulaşması hususunda büyük bir önem teşkil ettiğine inanıyoruz”

Binance, mevzuatı olumlu buluyor

Binance, MiCA mevzuatının sektör için oldukça olumlu olduğunu belirtirken yine de üzerinde çalışılması gereken bazı konular olduğunu kaydetti:

“Regülatörler ile yapıcı bir şekilde çalışmayı sürdüreceğiz. Kripto pazarının dünya pazarında büyümesine yardımcı olmak için önemli görüşmelere katılmaya devam edeceğiz”

Binance CEO’su CZ, daha önce de MiCA’yı desteklediğini belirtirken, bu mevzuatın dijital varlık sağlayıcısı lisanslarını düzenlemeye yardımcı olması sebebiyle, dünya çapında kopyalanacak bir standart olduğunu ifade etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala