bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,512.95 0.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,003.96 0.45%
bnb
BNB (BNB) $ 566.03 0.09%
solana
Solana (SOL) $ 139.04 2.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523211 0.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457528 0.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133788 0.73%

Fransa, MiCA için değişikliğe gitti

Fransa MiCA kripto

Fransa, Avrupa Birliği’nin kripto düzenlemesi olan MiCA‘ya uyum sağlamak amacıyla kayıt gerekliliklerini değiştirdi.

Kripto piyasasında boğa beklentileriyle sakin bir seyir devam ederken, ülkelerin düzenleme hazırlıkları da sürüyor. Avrupa Birliği’nde kabul edilen kripto düzenlemesi olan MiCA, 2024 yılından itibaren Avrupa ülkelerinin sistemine dahil edilecek.

Diğer taraftan, Fransa’nın mali düzenleyicisi AMF, MiCA uyum süreci kapsamında firmaların kayıt gerekliliklerini değiştirdiğini duyurdu.

Fransa, kripto düzenlemelerine hazırlanıyor

Fransa’nın mali düzenleyicisi AMF, geliştirilmiş kayıt gerekliliklerinin 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceğini açıkladı. AMF, sektörde boy gösterecek yeni şirketlere bu gerekliliklerin zorunlu kılınacağını belirtti.

MiCA kripto

Kayıt gerekliliğindeki bu değişiklikler, hali hazırda hizmet veren kripto şirketleri için yetkilendirme konusunda hızlı prosedürlerin uygulanmasını sağlayacak.

Düzenleyici kurum, şirketlere bir hatırlatmada bulundu. AMF, yaptığı açıklamada, “1 Ocak 2024’ten önce basit bir kayıt alan DASP’ler bir “büyükbaba” maddesinden yararlanır ve bu tarihten önce geçerli olan çerçeveye tabi olmaya devam eder.” ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği’nde yer alan ülkeler, MiCA düzenlemesinin uyum sürecini tamamlamaya ve sistemlerine dahil etmeye hazırlanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala