bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,837.18 2.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,257.02 2.32%
bnb
BNB (BNB) $ 578.94 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 181.97 5.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.597281 1.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.415602 4.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133456 4.91%

Spot Bitcoin ETF’lerde ‘dönüş’ sinyali

bitcoin etf veri

Bitcoin’in (BTC) gidişatında önemli rol oynayan spot Bitcoin ETF’lerde dikkat çeken bir para girişi gerçekleşti.

Kripto para piyasasında yatay fiyat hareketliliği devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son 24 saatte yüzde 3’ün üzerinde yükseliş gerçekleştirmişti. Bu yükseliş, Coinbase’in web sitesinde yaşanan aksaklık nedeniyle geri alındı. BTC, son bir saatte yüzde 2 oranında düşüş gerçekleştirdi.

Güne damga vuran veri ise spot Bitcoin ETF’lerden geldi. 13 Mayıs’ta Spot Bitcoin ETF’lerde 66 milyon dolar net para girişi gerçekleşti.

Spot Bitcoin ETF verilerinde görünüm pozitif

Spot Bitcoin ETF verilerinde net para girişi gerçekleşti. Geçtiğimiz gün, Fidelity ve Bitwise öncülüğünde pozitif bir görünüm sergilendi.

Spot ETF verilerinde, hiçbir ihraççıda net para çıkışı gerçekleşmemiş olması dikkat çekti. Net para çıkışlarıyla ünlü spot ETF olan Grayscale’in GBTC’si sıfır çekti. Yine aynı şekilde, net para girişleriyle ün kazanan BlackRock’ın IBIT ürünü de sıfır veri kaydetti.

Spot Bitcoin ETF veri

SoSoValue‘den elde edilen verilere göre, Fidelity’nin FBTC’si 39 milyon dolar net para girişine imza attı. FBTC’nin haricinde iki spot ETF ürününde daha net para girişi görüldü. Bitwise’ın BITB’ı 20 milyon dolar ve VanEck’in HODL’ı 7 milyon dolar net para girişi gerçekleştirdi.

Spot ETF‘lerde, 13 Mayıs’ta 11 ihraççının 3’ü net para girişine ev sahipliği yaptı. Diğer 8 şirket ise herhangi bir net para girişi/çıkışı gerçekleştirmedi.

Net para girişlerinin BTC’ye yansıması ise oldukça zayıf kaldı. BTC, bu dönemde yüzde 2 oranında artış kaydetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala