bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,070.97 0.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,114.28 0.10%
bnb
BNB (BNB) $ 578.79 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 177.59 1.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51433 1.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472611 1.45%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15174 1.89%

Avrupa, kriptonun çevreye etkisi için harekete geçti

avrupa birliginden kisisel kripto cuzdanlarina yonelik hamledsvfd

Avrupa Birliği (AB) kripto paraların çevresel etkilerini daha detaylı incelemek için harekete geçti. Buna göre Avrupa Komisyonu’nun salı günü 800 bin euroluk bir sözleşme imzalayacağı belirtildi. Sözleşme kapsamında kriptonun çevreye zararının azaltılmasının hedeflendiği ifade edildi.

avrupa birliginin aml kurallari kapsami genisliyor 2

AB, kriptonun çevreye etkisini azaltacak

Bu kapsamda tekliflerin 10 Kasıma’a kadar toplanacağı aktarıldı. AB‘nin kriptonun iklim değişikliği üzerindeki etkilerini tespit ederek, belirli standartlar belirlemek istediği ifade edildi. Gelecek dönemlerde potansiyel AB politikaları ve blockchain için yeni enerji verimliliği etiketleri üzerinde çalışılacağı kaydedildi.

Avrupa Komisyonu’nun ihale belgelerinde “Kripto varlıkların iklim ve çevre üzerinde önemli zararlara neden olabileceğine dair kanıtlar var” ifadesi kullanıldı. Kriptoların bloğun sera gazı emisyonlarını azalmatma hedefi için potansiyel tehditler yarattığına yer verildi. Bu adım ile yeni sürdürülebilirlik standartlarının gelecekteki yasalarda ele alınabileceğine dikkat çekildi.

Diğer taraftan AB milletvekillerinin Bitcoin gibi blockchain temelini oluşturan enerji yoğun iş ispatı mutabakat mekanizması konusunda endişeli olduğuna vurgu yapıldı.

Avrupa Birliği çalışmasının bir yıllık hazırlık aşaması olduğu belirtildi. AB çalışmasının, kriptonun su, atık ürünler ve doğal kaynakların yanı sıra enerji kullanımı gibi yeşil konulara da bakacağını söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala