bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,227.01 0.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,111.57 1.01%
bnb
BNB (BNB) $ 579.46 0.38%
solana
Solana (SOL) $ 172.82 1.20%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520069 1.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47681 1.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153049 1.82%

Avrupa Birliği, Dijital Euro Kullanımını Sınırlandırmayı Planlıyor

avrupa birligi dijital euro kullanimini sinirlandirmayi planliyor

Blockchain temelli merkez bankası dijital para birimi (CBDC) hükümetler tarafından benimsenmeye devam ediyor. Bu noktada Avrupa Birliği, Avrupa Merkez Bankası’nın dijital euro kullanımına sınır koyma planları yapıyor.

Avrupa Birliği’nin Dijital Euro Planları

Avrupa Birliği’nin yürütme ortanı, Avrupa Merkez Bankası’nın işlemlere ya da varlıklara ilişkin belirli eşikler önermeden kullanımına sınırlar koymasını gerektirecek dijital bir euro için planlarını duyuracak.

Bloomberg haberine göre, dijital euro’nun kurulmasına dair taslak Avrupa Komisyonu önerisine göre, Avrupa Merkez Bankası finansal istikrarı sağlamak adına gerekli araçlara da karar vermelidir. Bu araçlar istikrarı riske atmayan dijital euro işlemlerini engellememeli ve euro bölgesi genelinde eşit olarak uygulanmalıdır.

Sunulacak olan taslak teklifte, “Finansal sistemin istikrarını, kredinin kullanılabilirliğini ve para politikasının aktarımını sağlamak amacıyla, dijital avronun bir değer deposu olarak kullanılması sınırlamalara tabi olabilir” ifadeleri yer alıyor.

Son olarak taslak metnin, 28 Haziran’da yapılması planlanan sunum öncesinde hala değişikliklere tabi olmakla birlikte, dijital euro’nun yasal ihale statüsüne sahip olacağını ve kabulünün zorunlu olacağı aktarıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala