bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,317.23 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.31 0.71%
bnb
BNB (BNB) $ 608.22 0.01%
solana
Solana (SOL) $ 143.22 2.83%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529698 0.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469356 1.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150219 0.78%

ABD Hazine Bakanı Yellen, Bankalar Hakkında Açıklamalarda Bulundu

abd hazine bakani yellen bankalar hakkinda aciklamalarda bulundu

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Janet Yellen, son dönemdeki ABD bankalarının başarısızlıkları hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Yellen açıklamasında bankaların büyük bir ihtimalle daha dikkatli davranacağını düşündüğünü dile getirdi.

Yellen’den ABD Bankaları ve Fed Açıklaması

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, bankaların büyük bir ihtimalle daha temkinli davranacağını ve son banka iflasları sonrasında borç vermeyi daha fa sıkılaştırabileceğini ve büyük bir ihtimalle Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (Fed) daha fazla faiz artırımına olan ihtiyacın da ortadan kalkabileceğini dile getirdi.

abd hazine bakani yellen bankalar hakkinda aciklamalarda bulundu 2

Janet Yellen açıklamasında, Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın geçtiğimiz ayki başarısızlıklarının neden olduğu sistemik tehdidi durdurmak için alınan politika önlemlerinin, mevduat çıkışlarının dengelenmesine sebebiyet verdiğini ve “her şeyin normal” olduğunu dile getirdi. Janet Yellen açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bankalar büyük bir ihtimalle bu ortamda biraz dada temkinli olacak. Bu olaydan önceki bankacılık sisteminde borç verme standartlarında bir miktar sıkılaşma gördük ve daha fazlası da olabilir. Yaşanan bu olaylar ekonomide Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (Fed) yapması gereken daha fazla faiz artırımının yerine geçebilecek. Son olarak Janet Yellen açıklamasında, bu alanda ekonomik görünümü değiştirecek “yeterinde dramatik ya da yeterince önemli” bir şey görmediğini de dile getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala