bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,720.95 0.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,584.21 0.24%
bnb
BNB (BNB) $ 586.79 1.49%
solana
Solana (SOL) $ 186.24 0.20%
xrp
XRP (XRP) $ 0.622036 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651727 0.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.213862 16.99%

Fed, ABD’de UBS -Credit Suisse Anlaşması İçin Kararını Verdi

fed abdde ubs credit suisse anlasmasi icin kararini verdi 2

Uzun bir süredir zor durumda olan İsviçre merkezli Credit Suisse, geçtiğimiz aylarda dünyanın en büyük bankalarından birisi olan İsviçre merkezli UBS tarafından satın alınmıştı. Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed), ABD’de UBS – Credit Suisse anlaşması hakkında kararını verdi.

Fed, UBS Satın Alımına Yeşil Işık Yaktı

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası Yönetim Kurulu, yaptığı son açıklamada, UBS Group AG’nin Credit Suisse’in ABD’deki yan kuruluşlarını satın almasına onay vererek, İsviçre aracılı kurtarma anlaşmasının tamamlanmasının önündeki bir başka büyük engeli ortadan kaldırdığını ifade etti.

fed abdde ubs credit suisse anlasmasi icin kararini verdi

Fed’in Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, UBS’nin ABD Merkez Bankasına, ABD’deki işlerini ve operasyonlarını Credit Suisse’inkilerle birleştirme içi bir uygulama planı vermeyi taahhüt ettiğini söyledi. Yapılan açıklamada, planın, kurumun artan boyutu sebebiyle banka için likidite standartları da dahil olmak üzere daha sıkı gereklilikleri de belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın, 250 milyar dolardan fazla toplam varlığa sahip bir bankanın, 10 milyar dolar ya da daha fazla varlığa sahip olan bir şirketin herhangi bir oy hakkı hissesini satın alması durumunda, banka birleşmelerini gözden geçirmesi gerekiyor. Son olarak Fed tarafından yapılan açıklamada, UBS’nin Fed’in birleşme onayını 22 Mart 2023 tarihinde talep ettiği iletildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala