bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,536.29 0.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,153.62 1.15%
bnb
BNB (BNB) $ 613.17 1.44%
solana
Solana (SOL) $ 148.28 3.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527383 1.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472254 1.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151832 2.09%

Janet Yellen, FTX İflası ile İlgili Konuştu

Yellen: Kripto para konusunda ek yetki kullanabiliriz

İflas bayraklarını çeken kripto para borsası FTX ile ilgili birçok isim açıklamalarda bulunuyor. Bu kez bir açıklamada ABD Hazine Bakanı Janet Yellen‘dan geldi. Yellen, Sam Bankman-Fried’in FTX’in çöküşünün kripto para pazarının “çok dikkatli bir düzenleme” gerektirdiği dile getirdi.

Janet Yellen: FTX Kripto Düzenlemesine İhtiyaç Olduğunu Gösteriyor

Kripto para sektöründe uzun süredir iflas haberleri ile sık sık karşılaşır olduk. Son yaşanan FTX krizi ile genel olarak her iflas haberlerinden sonra ortaya kripto para düzenlemesi gündeme taşınıyor. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen da FTX’in iflası sonrası bu konuyu yeniden gündeme taşıdı.

janet yellen ftx iflasi ile ilgili konustudfggs

Yellen, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Diğer düzenlenmiş borsalarda, müşteri varlıklarının ayrılığına sahip olursunuz. Bir borsanın müşterilerinin mevduatlarını kullanabileceğiniz ve onları, kaldıraçlı, riskli yatırımlar yapmak için kontrol ettiğiniz ayrı bir kuruluşa ödünç verebileceğiniz fikri buna izin verilmez.

Yellen ayrıca, perakende yatırımcılar için kayıplardan yakınırken, kripto finansal sisteme daha fazla gömülü olsaydı FTX fiyaskosunun daha kötü olabileceğini söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala