bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,584.04 1.71%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,121.06 1.36%
bnb
BNB (BNB) $ 600.66 2.33%
solana
Solana (SOL) $ 142.30 4.53%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522889 1.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464909 2.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14847 2.78%

AB, Web4 ve sanal dünya stratejisini duyurdu

AB Web4 ve sanal dunya stratejisini duyurdu

Avrupa Birliği, Web4 ve sanal dünyalar stratejisinin ayrıntılarını açıkladı. Avrupa Komisyonu’nun açıklamasında, AB’nin değer ve ilkelerini yansıtan Web4 ve sanal dünyalar yaratılmasının amaçlandığı kaydedildi. Raporda, ABD ve Çin ile teknoloji yarışına dair endişelere de yer verildi.

Avrupa Birligiden Rusyaya Bir Kripto Yasagi Daha 1

Avrupa Birliği’nin Web4 planı

Avrupa Birliği, Web4 ve sanal dünyalar stratejisini duyurdu. Avrupa Komisyonu, Web4’ü yapay zeka, nesnelerin interneti, blockchain, sanal dünyalar ve artırılmış gerçekliğin birleşimi olarak tanımlıyor. Açıklamada, “Gelişmekte olan Web3‘ün ötesinde web4, insanlar ile makineler arasında gelişmiş etkileşimlere olanak tanıyacak” ifadeleri kullanıldı.

Blokun stratejik planı kapsamında Web4 işletmelerinin desteklenmesi belirleniyor. Küresel bir düzenleyici standart belirleyici olunması amaçlanıyor. Programda Horizon Europe kapsamında Sanal Dünyalar Ortaklığı adı verilen AB işletmelerine destek verilmesi de yer aldı. Çalışma ile sanal dünyalar için endüstriyel ve teknolojik bir yol haritasına odaklanılıyor. Açıklamada iki yeni Web4 kamu otoritesi girişimi de tanımlandı. Girişimlerden ilki şehir planlaması ve yönetimi için kullanılacak CitiVerse oldu. European Virtual Human Twin isimli projenin kişisel ve klinik tedaviyi modellemek için kullanılması hedefleniyor.

Avrupa Birliği, yeni teknolojinin ABD ve Çin‘deki gelişmeler tarafından geride bırakılacağı endişesini dile getirdi. Raporda Meta, Apple, Microsoft ve Nvidia gibi metaverse teknolojisi üzerinde çalışan ABD şirketlerinin altı çizildi. Çin merkezli Alibaba, Baidu, NetEase ve Bytedance’in çalışmaları da dikkat çekti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala