bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,484.74 2.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,194.12 3.49%
bnb
BNB (BNB) $ 593.67 0.88%
solana
Solana (SOL) $ 136.10 5.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506879 2.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455032 3.82%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144909 3.40%

Rusya’nın En Büyük Bankasından Kripto Hamlesi

rusyanin en buyuk bankasindan kripto hamlesi

Geçtiğimiz yıllarda Ukrayna’ya savaş açan Rusya bu sebeple dünya genelinde yaptırımlara maruz kalmıştı. Rusya’ya uygulanan yaptırımlar sonrasında ülkede üstü kapalı bir kripto benimsenmesi yaşandı. Ülkenin en büyük bankası olan Sberbank, kripto alanındaki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Sberbank, Kripto Ticaret Hizmetlerini Haziran Ayında Başlatıyor

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank, kripto para alım satım hizmetlerini müşterilerine sunmaya hazırlanıyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, bu ay içinde müşterilere dijital varlık hizmetleri sunmayı planlayan banka, kripto para birimlerinin alınıp satılması imkânı getirilecek.

rusyanin en buyuk bankasindan kripto hamlesi 2

Şirket daha önce yaptığı açıklamada, Nisan ayında bu hizmetin başlatılması hedeflenmişti ancak, zaman çizelgesi değiştirilerek hizmetin bu ay içerisinde başlatılması planlandı. Ayrıca, bankanın Başkan Yardımcısı Anatoly Popov, Sberbank’ın müşterilerine Dijital Finans Varlıkları (DFA) üzerinde işlem yapma olanağı sağlamayı planladığını belirtti.

Anatoly Popov, bankanın yeni gelişmesi hakkında Rusya merkezli haber ajansı TASS’a açıklamalarda bulundu. Popov açıklamasında, müşterilerin bankanın CFA olarak nitelendirdiği, çeşitli varlık ve menkul kıymetlerle desteklenen ürünleri satın alabileceğini ve satabileceğini ifade etti. Popov, bu yeni özelliğin önceden belirlenen zaman çizelgesinden saparak Haziran ayında faaliyete geçeceğini de ekledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala