bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,536.29 0.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,153.62 1.15%
bnb
BNB (BNB) $ 613.17 1.44%
solana
Solana (SOL) $ 148.28 3.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527383 1.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472254 1.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151832 2.09%

Rusya, Sınır Ötesi İşlemler için Kripto Borsalarını Kullanacak

rusya sinir otesi islemler icin kripto borsalarini kullanacak

Geçtiğimiz yıl Ukrayna’ya savaş açan Rusya, bu hamlesinin ardından pek çok yaptırıma maruz kalmıştı. Yaptırımlar sonrasında Rusya yaptırımların ardından, özellikle Blockchain ve kripto para benimsenmesini hızlandırmıştı. Uluslararası ödemeler konusunda bir çıkış yolu arayan Rusya’dan yeni bir hamle geldi.

Rusya Sınır Ötesi Ödemeleri Kripto Borsalar Üzerinden Yapacak

Rusya Devlet Duması yetkilisi Anatoly Aksakov, Rusya’nın yaptırımlara yanıt olarak yeni kripto platformları oluşturmaya devam edeceğini dile getirdi. Rus hükümeti artık düzenlenmiş bir ulusal kripto para borsası başlatma planları içinde bulunmuyor. Ülke bunun yerine birden fazla kripto ticaret platformunu düzenlemek için girişimler başlamış durumda.

rusya sinir otesi islemler icin kripto borsalarini kullanacak 2

Devlet Duması üyesi Anatoly Aksakov’a göre, Kasım 2022’de ulusal bir kripto para borsası oluşturma planı sunduktan sonra, Rus milletvekilleri bu fikirden vazgeçmiş durumda. Daha önce bildirildiği üzere, yerel hükümet Moskova Borsası’nın bir parçası olarak birleşik bir kripto para borsası başlatma planlarını içeriyor.

Rusya’nın yerel haber ajansı olan Izvestia’nın haberine göre Aksakov, Rusya’nın artık birleşik bir kripto para borsası kurmak yerine, bu tür platformların oluşturulması ve yönetilmesi için kurallar belirlemek istediğini ifade etti. Rusya Maliye Bakanlığı’nın ulusal bir kripto para borsası planını desteklemeyen yetkililer arasında olduğu dile getirildi.

Duma’nın mali piyasalar komitesini yönetmekte olan Aksakov, kripto para borsalarının Rus işletmelerinin sınır ötesi işlemleri gerçekleştirmesine olanak sağlayacağını belirtti. Kripto para borsaları ayrıca, yerel firmaların yaptırımlardan kaçınmasını sağlayacak ki bu da bu tür platformlara karşı kısıtlamaları beraberinde getirebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala