bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,166.19 0.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,126.12 1.14%
bnb
BNB (BNB) $ 602.87 0.75%
solana
Solana (SOL) $ 142.61 1.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522106 0.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467193 0.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149924 0.65%

Sberbank, DeFi İçin Tarih Verdi

sberbank defi icin tarih verdi

Rusya’dan merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosistemi için kritik bir açıklama geldi. Ülkenin en büyük bankası Sberbank‘ın DeFi platformunun yakın dönemde işlemlere açılacağı belirtildi. Söz konusu gelişmenin DeFi ekosisteminin yaygınlaşması açısından oldukça önemli olduğu belirtiliyor. Bankanın halihazırda 110 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor.

sberbank defi icin tarih verdi2

Sberbank, DeFi İçin Açık Testlere Başlıyor

Rus bankası Sberbank‘ın mayıs ayına kadar merkeziyetsiz finans platformunu uygulamaya alacağı bildirildi. Ethereum ayında inşa edilecek DeFi platformuna MetaMask cüzdanı uzantısından erişilebilecek. Rus haber ajansı Interfax’a göre Sberbank, DeFi platfromunun kapalı testini gerçekleştirdi. Mart ayından itibaren yeni aşamaya geçileceği ve açık testlerin yapılacağı öğrenildi. Ekonomi Kongresi’nde konuşan Sberbank’ın Blockchain Laboratuvarı Ürün Direktörü Konstantin Klimenko, DeFi’nin gelecekte geleneksel bankacılık hizmetlerinin yerini alabileceğini ifade etti.

Sberbank’ın 110 milyondan fazla müşterisi bulunuyor. Bankanın kurumsal müşteri sayısı ise bir milyonun üzerinde. Sberbank, mart ayında Rusya Merkez Bankası’nın dijital varlık ihracı için lisans almıştı. Banka 2021’in son günlerinde de ülkedeki ilk Blockchain ETF’ini piyasa sürmüştü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala