bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,649.25 2.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,989.75 5.03%
bnb
BNB (BNB) $ 560.62 4.62%
solana
Solana (SOL) $ 127.82 5.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.493821 2.88%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.428242 5.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133692 5.41%

Güney Koreli Yetkililer, Metaverse Teşvik Yasası Üzerinde Çalışıyor

guney koreli yetkililer metaverse tesvik yasasi uzerinde calisiyora

Metaverse belki de son dönemin en dikkat çeken konuları arasında yer alıyor. Bu noktada şirketlerin yanı sıra ülkelerin de ilgi odağı metaverse’e kaymış durumda. Bu noktada Güney Koreli yetkililer de Metaverse Teşvik Yasası üzerinde çalışıyorlar. Çalışmada her ne kadar detaylara yer verilmese de teşvik yasasında ana odağın yeni Web3 girişimleri ve projeleri olacağı düşünülüyor.

Güney Koreli Yetkililer, Metaverse ile İlgili Çalışmalarını Hızlandırıyor

Güney Kore’nin iktidar partisinden yetkililer, sektördeki gelişmeleri teşvik etmek amacıyla bir “Metaverse Teşvik Yasası” oluşturmaya çalışıyorlar. Parti yetkilisi Eun-ah Huh tarafından önerilen teklif ise metaverse ile ilgili teşvik edici çeşitli politikalar için zemin hazırlamayı öneriyor.

guney koreli yetkililer metaverse tesvik yasasi uzerinde calisiyorw

Bu önerinin ışığında Metaverse Politika İnceleme Komitesi, endüstride gelişimin nasıl oluşturulacağı ve teşvik edileceğine ilişkin politikaları tartışacak. Bunun yanında komitenin odak noktası “ilgili sektörleri sistematik olarak desteklemek” ve kullanıcı haklarını korumak olacak.

Bu noktada hükümetin metaverse sektörüne oldukça önem verdiğini ve bu alanda küresel bir merkez olmak istediğini belirtelim. Öyle ki hükümet, metaverse ile ilgili girişimler için belirli bir bütçe ayırıyor.

Ancak bu teşvikler ne yazık ki kripto paralar için söz konusu değil. Öyle ki kısa süre önce Güney Kore, kripto varlıkların ücretsiz devrinin, Veraset ve İntikal Vergisi Yasası uyarınca bir ‘hediye’ olduğunu söylemiş ve vergiye tabi olması gerektiğini belirtmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala