bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,840.10 1.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,139.65 0.46%
bnb
BNB (BNB) $ 602.56 2.17%
solana
Solana (SOL) $ 143.29 2.26%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527014 0.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466118 1.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149362 1.68%

Web3 Spor Endüstrisiyle Birleştiğinde Ne Olur?

O5CgnFFaZoT0d5lLFs7aiL9pZr92 qj93njj

Web3, küresel internete sahiplik ve merkeziyetsizlik getiren, internetin yeni versiyonudur. Web3’ü spor endüstrisiyle birleştirdiğinizde, spor tutkunları için ilginç platformlar ve birçok katılım fırsatı elde edebilirsiniz.

Kullanıcıların çeşitli spor dallarındaki bilgilerine dayalı olarak dostluk maçlarında birbirleriyle rekabet etmelerine olanak tanıyan uygulamalar, son birkaç yılda popülaritesinde büyük bir artış gördü. Spor tutkunları, en sevdikleri sporun farklı alanlarındaki uzmanlıklarını sergileme fırsatına eriştiler.

Bu nedenle, taraftar katılım platformlarının, adeta bir makine gibi çalışan büyük spor endüstrisinin son derece başarılı bir yan ürünü haline gelmesi şaşırtıcı olmamalıdır. Ancak, endüstrinin ne kadar ilerlediğini dikkate alarak, yaratıcılık ve gelişim için elbette her zaman yer vardır.

Spordan para kazanmanın tüm yapısı değiştiğinden, sporla ilgili Blockchain ürünleri amatör sporlar üzerinde daha da büyük bir etkiye sahip olacak bir açılım görebilir.

Taraftar Etkileşimi

Taraftar etkileşimi platformları, kullanıcıların en sevdikleri spor takımlarına ve oyuncularına göre NFT varlıklarına sahip olmalarını sağlar. Örneğin NBA Top Shots, taraftarların, oyuncuların bir basketbol maçındaki belirli anlarının NFT video kliplerine sahip olmasına olanak tanır. Hayran etkileşimi, hayranların ürün satın alabilecekleri ve özel avantajlara erişebilecekleri pazar yerlerini de içerebilir.

NFT’lerin dijital ve fiziksel faydayı bir araya getirme potansiyeli şimdiden belli olmaya başladı. Bu türünün tek örneği olan, varlıkların maç biletleri satın almak veya NBA Top Shots gibi tarihi olayları ölümsüzleştirmek için nasıl kullanılabileceğini oldukça iyi bir şekilde gördük. Ek olarak, kullanıma sunulacak özel öğeler sayesinde hayranlar için deneyimin kalitesi yükseltilmeye devam edecek.

Fantezi Sporlar

Business Plan of Fantasy Football App1 1024x683 1

Fantezi sporları, Web3 alanı içinde benimsenen başka bir alandır. Fantezi sporlarda başarı, kullanıcıların güncel haberlere ve oyuncu gelişmelerine ne kadar dikkat ettiğine bağlı olduğundan, maçlar dışında taraftarların ilgisini canlı tutmanın en başarılı yollarından biridir. Beyzboldan basketbola ve futbola kadar çeşitli spor dallarında fantezi sporlar bulunabilir.

Fantastik sporlar söz konusu olduğunda, bazı platformlar, kullanıcıların gerçek dünyadaki sporculara dayalı NFT karakterleriyle fantezi takımlar oluşturması seçenekler dahilindedir. Fantezi takımın başarısı genellikle takımın veya sporcuların gerçek dünyadaki performansını yansıtır. Bir oyuncunun fantezi takımı, gerçek hayattaki meslektaşları iyi performans gösteriyorsa fantezi liglerinde daha iyi performans gösterir.

Fantezi takımın performansı gerçek dünyadaki sonuçlarla bağlantılı olduğundan, oyuncular her hafta birçok kez platformla etkileşime geçebilir ve fantezi takımının performansıyla ilgilendikleri için daha fazla maç izleyebilirler. Ek olarak, uygulamaların içinde, taraftarların birbirleriyle ticaret yapabileceği ve etkileşime girebileceği topluluklara da odaklanılıyor.

Bir taraftarın en sevdiği spor takımı veya oyuncusuyla ilgili dijital varlıklara sahip olmak ve bunların ticaretini yapmak da bu etkileşim platformlarını kuran spor liglerine ek gelir getirebilir. Web3, spor taraftarlarına dijital sahiplik sağlayarak Blockchain tabanlı varlıkları toplamalarına ve ticaret yapmalarına olanak tanırken, spor liglerinin yararlanabilecekleri ek bir gelir akışı olabilir.

Fiziksel koleksiyonlar (yani beyzbol veya futbol kartları) geçmişte çok başarılı oldu. Bununla birlikte, genç insanların evlerinde ve internette daha fazla zaman geçirdiği de bir gerçek. Bu nedenle, dijital koleksiyon pazarını dijital alana taşımak, sporseverleri meşgul etmenin harika bir yoludur.

Skor Tahmin Etmek

1587898153

Maincard, tüm popüler sporların taraftarları için benzersiz bir kullanıcı deneyimi yaratarak, dünyanın en iyi spor maçlarının sonuçlarını tahmin etmek için para ve NFT kartları şeklinde ek gelir potansiyeli sunan heyecan verici bir fantezi yönetim platformu sağlıyor.

Kullanıcılar, oyun içi para birimi olarak Maincard’ları satın alır ve hafta boyunca en fazla maç sonucunu doğru bilmeye çalışır. Bu şekilde de, en başarılı kullanıcılar adına kendi aralarında bahse girmek için toplanabilecek, açık artırmaya çıkarılabilecek veya oyun içinde kullanılabilecek nakit ödüller ve nadir NFT ödülleri ile sonuçlanır.

Ekip, fantezi yönetim endüstrisinde uygulama için Blockchain teknolojisini kullanarak yeni mekanikler yaratıyor ve bu sporun taraftarlarına ek bir gelir kaynağı sağlamak için, sporda sonuç tahminini demokratikleştiriyor.

Sporla ilgili yeni ürün ve hizmetlerin, taraftarların harcama alışkanlıklarına göre özelleştirilebilmesi için daha birleşik bir taraftar deneyimi gereklidir. Spor platformları, dijital katılım sağlayan araçlar geliştirerek taraftarlar için daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sunabilir. Daha tatmin edici bir müşteri deneyimi, daha sağlıklı bir sonuç anlamına gelir.

Kapanış

Web3, ister fantazi sporlar ister spor NFT’leri aracılığıyla, hayranların en sevdikleri sporlarla etkileşimde bulunmaları için yeni yollar sunuyor. Sonuç olarak, Web3 ekosistemi, spor endüstrisi üzerinde önemli bir etkiye sahip olacaktır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sinancan Öztürk

Sinancan Öztürk, 19 Nisan 2001 tarihinde İstanbul’da doğdu. Küçüklüğünde her kitabı ayrı bir evren olarak gören Sinancan, bir gün kendi evrenlerini yaratmaya karar verdi ve zihninde dolup taşan karakterleri sayfalara dökmeye başladı. Çizgi romanlara fazlasıyla sevgi gösterdi ve geceleri kozmoloji belgeselleri izlemekten büyük keyif duydu.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala