bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,516.02 0.50%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.61 1.12%
bnb
BNB (BNB) $ 599.78 1.84%
solana
Solana (SOL) $ 143.23 2.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519766 0.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466487 1.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147937 1.94%

Vitalik Buterin, Zcash ve Dogecoin’in de PoS Geçmesini Bekliyor

Vitalik Buterin Zcash ve Dogecoinin de PoS Geçmesini Bekliyor

Ethereum Blockchain ağının konsensüs mimarisini Proof of Work’ten Proof of Stake’e geçirmesi ile birçok kripto para PoS’a geçmiş oldu. Öyle ki piyasa hacmine göre ilk 20 kripto parada sadece Bitcoin ve Dogecoin PoW kullanıyor. Bu noktada bir dikkat çeken açıklama da Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin’den geldi. Buterin yakın zamanda Dogecoin ve Zcash’in de PoS’a geçmesini beklediğini belirtti.

Vitalik Buterin: Dogecoin’in Yakında PoS’a Geçeceğini Umuyorum 

Bitcoin Satoshi Nakamoto’nun miras bıraktığı Proof of Work konsensüsü ile çalışmalarına devam ederken Dogecoin de PoW ile çalışmaya devam ediyor. Her ne kadar Bitcoin’in PoS’a geçmesi olası dahi kabul edilmese de Dogecoin için bu durum tartışılmaya başlandı bile. Diğer taraftan Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin’e göre Zcash de PoW’dan PoS’a geçiş yapabilir:

“PoS olgunlaştıkça, zaman içinde benimsenmesinin artmasını bekliyorum. Umarım Zcash de PoS’a geçer. Dogecoin’in de yakında PoS’a geçeceğini umuyorum”

15 Eylül’de Paris yükseltmesinin başarılı bir şekilde aktif edilmesi ile birlikte Merge gerçekleşmiş ve Ethereum enerji tüketiminin yüzde 99.95 azaltmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala