bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,838.10 1.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.29 0.85%
bnb
BNB (BNB) $ 598.75 2.31%
solana
Solana (SOL) $ 139.56 3.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524549 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463076 1.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147776 2.65%

Visa, Kripto Para Ekibini Genişletiyor

visa

Visa’nın kripto para birimi başkanı Cuy Sheffield Twitter’da yaptığı açıklamada, şirket için kripto ekibine beş kişinin daha dahil edildiğini söyledi.

Firma bu ay iki yeni ekip üyesini, kripto para ekibine dahil etti. Bunlar arasında kripto sosyal etkisine ve topluluk ortaklıklarına odaklanacak olan Catherine Carle de yer alıyor. Carle, Sağlık hizmeti inovasyonu ve girişimcilik alanlarında çalıştığı Minnesota’daki St. Thomas Üniversitesi’nden ayrılarak firmaya katıldı.

Visa ayrıca New York merkezli teknoloji hızlandırıcı Startup52’nin kurucusu Chike Ukaegbu’yu da işe aldı. Ukaegbu, ekibin kripto stratejisi başkanı olacak.

Sheffield konuyla ilgili şunları söyledi:

“Böylesine harika bir ekiple çalıştığım için ve Bitcoin, stablecoin’ler, NFT’ler ve DeFi konusunda Visa’nın gücünden yararlanma fırsatına sahip olduğum için inanılmaz derecede mutluyum”

Visa ayrıca kripto ekibinde kilit roller üstlenmek üzere, şirketin geri kalanından da üç çalışanı ekibe dahil etti.

İlk olarak, ürün ticarileştirme ve pazara açılmaya (GTM) odaklanan eski kıdemli direktör Anuj Bathla, küresel kripto GTM lideri haline geldi. Bathla, AJ Shanley’in kripto borsaları ve şirketleri ile Visa kartları düzenlemelerine yardımcı olmak için bağlantı kuran küresel kripto iş geliştirme ekibi için çalışacak.

İkinci kişi de ürün müdürü Daniel Mottice oldu. Mottice, stablecoin’lerin sınır ötesi ödemeler için kullanılmasına öncülük edecek.

Üçüncü isim de Visa’ya dört yıl önce lisansüstü geliştirme programında ortak olarak katılan Alex Chiang olacak. Chiang, Sheffield’in açıklamasına göre e-ticarette NFT’lerin benimsenmesini artırmaya ve Visa müşterilerinin merkezi olmayan finans (DeFi) protokollerinden yararlanmalarına yardımcı olmaya odaklanacak.

Visa, kripto ekibini daha da genişletmeyi planlıyor. Sheffield, şirketin ürün yönetimi, iş geliştirme ve mühendislik rolleri için iş fırsatları olduğunu da vurguladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala