bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,131.38 0.56%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,932.37 0.84%
bnb
BNB (BNB) $ 593.38 0.67%
solana
Solana (SOL) $ 144.97 0.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503933 0.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.441711 0.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1425 0.58%

Ukrayna’ya Kripto Bağışına CryptoPunk NFT Katıldı

ukraynaya kripto bagisina cryptopunk nft katildi1

Ukrayna’ya kripto bağışı hızla ilerliyor. Rusya‘nın saldırılarına karşı koyabilmek için ekonomik destek talep eden ülke, büyük miktarda katkı aldı. Kriptoların önemli rol oynadığı kampanya çığ gibi büyüdü. En son bağışlar arasına CryptoPunk NFT de katıldı.

CryptoPunk #5364, salı günü Ukrayna’nın Ethereum cüzdanına transfer edildi. Bu dakika itibarıyla 33 milyon dolar olan toplam bağış miktarının şimdi daha da artması bekleniyor.

FX Street’te yer alan habere göre, söz konusu NFT, 200 bin dolar değerinde olabilir. Bu noktada Punk’ın, en son satıldığı Şubat 2021’de 31 bin 300 dolar satış fiyatı aldığını belirtelim.

Ukrayna’ya Kripto Bağışı Sivillere ve Askeri Alana Yönlendiriliyor

Ukrayna’nın 26 Şubat’ta bağış istemeye başlamasından bu yana hızla katlanan kripto destekler, ülke ekonomisini kurtarmaya çalışıyor.

Ülkede Dijital Dönüşüm Bakanlığı‘nın bağışları yönetmesine yardımcı olan Ukraynalı bir kripto borsası kurucusu Michael Chobanian, askeri donanım ve malzemeler için en az 14 milyon dolarlık bağışlanmış kripto paranın harcandığını söyledi. Chobanian’ın ifadesine göre malzemeler arasında siviller için gıda ve ısınma gazı da var.

Habere göre, buradaki NFT’nin nerede kullanacağı henüz açıklamadı ancak bağış, tam Harkov’daki askeri bina patlamaları zamanında bağışlar arasında önemli bir noktada yer aldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala