bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,198.40 2.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,006.82 5.12%
bnb
BNB (BNB) $ 568.09 3.59%
solana
Solana (SOL) $ 128.91 4.88%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49492 2.47%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.430497 5.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134488 5.01%

UBS, tokenize fonu için Ethereum kullanıyor

ubs ceosundan credit suisse icin kuculme aciklamasi

Dünyanın en büyük fon kuruluşlarından biri olan UBS Asset Management, Ethereum‘da tokenize edilmiş bir para piyasası fonunun pilot çalışmalarına başladı. Şirketten yapılan açıklamada, pilot uygulama ile UBS Asset’in abonelik ve itfalar da dahil olmak üzere zincir üzerinde çeşitli fon faaliyetlerini edilecek.

ubs wealthfrontu satin alma anlasmasini iptal etti 2

Singapur ve Güneydoğu Asya’daki UBS Varlık Yönetimi Başkanı Thomas Kaegi, bu adımın fonların tokenizasyonunu anlamada önemli bir kilometre taşı olduğunu söyledi. Kaegi, UBS’in tahvil ve yapılandırılmış ürünleri tokenize etme konusundaki uzmanlığına vurgu yaptı.

Kaegi, “Müşteriler için piyasa likiditesini ve erişimini nasıl iyileştirebileceğimizi anlamaya yardımcı olmak için geleneksel finans kurumları ve fintech sağlayıcılarıyla birlikte çalışacağız” değerlendirmesinde bulundu. UBS, tokeni fonun Singapur Para Otoritesi (MAS) tarafından yönetilen Project Guardian’ın bir parçası olduğunu açıkladı. Fonun pilot uygulamasını başlatmak için şirket içi tokenizasyon hizmeti UBS Tokenize’den yararlanıldığı belirtildi.

UBS, blockchain teknolojisini test etme ve kullanma konusunda ön saflarda yer aldı. Şirket, Kasım 2022’de dünyanın ilk dijital tahvilini piyasaya sürdü. Şirket, Aralık 2022’de 50 milyon dolarlık tokenize sabit oranlı tahvil ihraç etti. Haziran ayında ise 200 milyon yuanlık tamamen dijital yapılandırılmış tahvil çıkardı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Etiketler:
btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala