bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,974.14 1.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.82 0.68%
bnb
BNB (BNB) $ 600.75 2.11%
solana
Solana (SOL) $ 141.95 3.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526714 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465764 1.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148717 2.56%

Türkiye’de ve Dünyada Haftanın Trend Coinleri! 14 – 20 Mayıs

turkiyede ve dunyada haftanin trend coinleri 14 20 mayis

Terra‘nın yerel kripto para birimi LUNA’nın ve UST’nin çöküşünden sonra kripto para piyasası toparlanmaya çalışıyor. CoinGecko da 14 – 20 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’de ve dünyada öne çıkan kripto para birimleri listesini paylaştı. Her iki listenin başında da tabii ki Terra var.

Türkiye’de Haftanın Trend Coinleri! 14 – 20 Mayıs

Türkiye’de haftanın öne çıkan kripto para birimlerinin başında tabii ki Terra var. Terra’nın LUNA‘sı yaşadığı yüzde 100’lük değer kaybıyla aslında kripto para dünyasıyla uzaktan yakından ilgili olan herkesin gündeminde. En değerli kripto para birimleri listesinde ilk 10’dayken şimdilerde 69’uncu sıraya kadar gerileyen LUNA, haberin yazımı itibariyle 0.00014 dolardan işlem görüyor.

İkinci sırada ise uzun zamandır listede olan Green Satoshi Token (GST) var. Son 24 saatte yüzde 31.4, son 7 günde ise yüzde 34.9 oranında değerlenen GST, haberin yazımı sırasında CoinGecko verilerine göre 13.48 dolardan işlem görüyor.

Amiral gemisi kripto para birimi Bitcoin, şimdilerde yaralarını sarma yolunda. Son 24 saatte yüzde 3.8 değerlenen BTC’deki aylık kayıp ise yüzde 26’den fazla. Kasım 2021’deki 69.044 dolarlık ATH seviyesinden yüzde 56 oranında geride olan BTC, haberin yazımı itibariyle 30.371 dolardan işlem görüyor.

Listenin dördüncü sırasında ise yine bir Move to Earn (M2E) tokeni olan Stepp App (FITFI) var. 0.2 dolardan işlem gören FITFI, son 24 saatte yüzde 9.6 değerlendi. Son 7 günde ise FITFI, yüzde 9.8 değer kazandı.

Listenin son sırasında ise Terra’nın dolara sabitliğini kaybeden ‘stablecoin’i UST var. TerraUSD (UST), şimdilerde 0.07 dolardan işlem görüyor.

Dünyada Haftanın Trend Coinleri! 14 – 20 Mayıs

Dünyadaki listeye baktığımızda ise durum pek farklı değil. Trend olan coinler listesinin ilk iki sırasında LUNA ve UST var. Bu ikiliyi Solana (SOL) takip ediyor. Piyasa değerine göre en değerli 9’uncu kripto para birimi olan SOL, haberin yazımı itibariyle 53.08 dolardan işlem görüyor.

Son 24 saatte yüzde 9.1 değerlenen SOL, son 7 günde ise yüzde 18.9 oranında değer kazandı. 1 aylık zaman diliminde ise SOL’un yüzde 51.1 değer kaybettiğini söyleyelim.

Türkiye’de M2E tokenları arasında ilgi Step App’te (FITFI) iken dünyada STEPN’da (GMT). 1.42 dolardan işlem gören GMT, en değerliler listesinde 73’ün sırada çıktı. 22 gün gün önce ATH yapan STEPN, şimdilerde ATH’sinden yüzde 65.5 geride.

Dünyada trend olan coinlerin son sırasında ise Türkiye’deki ikinci isim var. GST, dünyada da ilgi gören bir kripto para birimi olarak dikkat çekiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala