bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,063.36 0.69%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,944.55 1.45%
bnb
BNB (BNB) $ 585.45 2.03%
solana
Solana (SOL) $ 147.51 1.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500951 2.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450488 0.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145012 1.96%

Tornado Cash ABD Yaptırım Listesine Uyacak

tornado cash abd yaptirim listesine uyacak1

Kripto işlemlerini gizlemeye yardımcı olan Ethereum mixer Tornado Cash, ABD yaptırım listesine uygun olarak bazı kripto adreslerini engelleyeceğini söyledi.

ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından onaylanan kripto adresleri popüler uygulamada işlem yapamayacak. Tornado Cash, Twitter paylaşımı yaparak “Finansal gizliliği korumak, özgürlüğümüzü korumak için çok önemlidir. Ancak bu, uyumsuzluk pahasına olmamalı.” dedi.

Tornado Cash ABD Yaptırım Listesindeki Adresleri Engelleyecek

Tornado Cash, OFAC’ın işaret ettiği kripto adreslerini engellemek için bir kripto cüzdan adresinin bir yaptırım tanımına dahil edilip edilmediğini doğrulayan akıllı bir sözleşme olan Chainalysis oracle‘ı kullandığını söyledi.

Haber, Hazine Bakanlığı’nın Kuzey Koreli bilgisayar korsanlığı grubu Lazarus’un Axie Infinity’nin Ronin köprüsünden yapılan 625 milyon dolarlık hırsızlıkla bağlantılı olduğunu iddia etmesinden bir gün sonra geldi.

Bakanlık, Ronin istismarına bağlı olduğu iddia edilen yaptırım listesine bir Ethereum adresi ekledi ve Tornado Cash de şimdi bu adresi engelledi.

Ayrıca Tornado Cash’in kurucu ortağı Roman Semenov da yaptığı paylaşımda akıllı sözleşmelerin değişmeyeceğini söyledi. Semenov, “Protokol (onchain akıllı sözleşmeler) ve dapp farklı şeylerdir.” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala