bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,504.01 2.64%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,121.10 1.37%
bnb
BNB (BNB) $ 587.62 1.18%
solana
Solana (SOL) $ 145.71 2.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532737 0.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46761 0.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159147 13.45%

Terra’nın internet sitesine siber saldırı düzenlendi

terranin internet sitesine siber saldiri duzenlendi

Kısa bir süre önce Terra’nın web platformu, siber saldırganlar tarafından hedef alındı. Bu saldırı sonrasında kullanıcılarına yönelik ciddi bir kimlik avı tehdidi oluştuğu ortaya çıktı.

Terra’dan Kullanıcılar İçin Önemli Uyarılar

Layer 1 Blockchain teknolojisi Terra, web platformunun geçtiğimiz hafta sonu siber saldırganlar tarafından hedef alındığını ve kullanıcılarına kimlik avı tehlikeleri yaratarak cüzdan bilgilerini elde etmeye çalıştıklarını belirtti.

Terra, son yaptığı açıklamada “Güvenliğiniz için, web sitemiz tam anlamıyla güvende olduğundan emin olana kadar lütfen terra(dot)money adresindeki platformlarımızla etkileşimde bulunmamanızı rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kimlik avı saldırılarında, siber saldırganlar genellikle kullanıcılara ait cüzdan bilgilerini ele geçirebilmek için zararlı kodlarla manipüle edilmiş web siteleri kullanırlar. Eğer bir kullanıcı, bu tehlikeye maruz kalan bir web sitesine cüzdanını bağlarsa, siber saldırganların cüzdana erişim elde etmeleri mümkün olabilir.

Son olarak Terra Blockchain platformu, 2022’deki büyük kripto para piyasası düşüşünde, özellikle yerel stablecoin’i LUNA‘nın değer kaybı ile gündeme gelmişti. Bu değer kaybı, kripto piyasasının 60 milyar dolar zarar etmesine neden olmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala