bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,472.27 1.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,155.30 0.81%
bnb
BNB (BNB) $ 604.24 0.79%
solana
Solana (SOL) $ 145.06 0.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524234 0.56%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473242 0.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150194 0.26%

Tayvan, Kripto Para Birimlerini Denetleyecek

kripto borsasi woo network tayvanda aml onayi aldi

Kripto para sektöründe belki de en çok konuşulan konularından biri düzenleme çalışmaları. Bu konu özelinde birçok düzenleyici kurum yoğun mesai harcıyor. Çıkan son haberlere göre; Tayvan mali düzenleyicisi, kripto para birimlerini denetleyeceğini söyledi.

Tayvan, Kripto Para Birimlerini Denetleme Kararı Aldı

Tayvan Mali Denetleme Komisyonu başkanı Huang Tien-mu, Tayvan Mali Denetleme Komisyonu’nun kripto para birimlerinin ana denetçisi olacağını söyledi. Huang Tien-mu, parlamentodaki milletvekillerine Mali Denetleme Komisyonu’nun başlangıçta ödemelerin ve işlemlerin denetlenmesinden sorumlu olacağını, ancak NFT‘leri kapsamayacağını belirtti.

tayvan kripto para birimlerini denetleyecekgbdhgn
Tayvan Mali Denetleme Komisyonu başkanı Huang Tien-mu

Ayrıca Huang açıklamasında ayrıntıları diğer devlet daireleriyle ve ilgili endüstrilerle “öz disiplin normlarını” tartışacağını da söyledi. Bakan, kabine ile istişarelerin ardından detayların açıklanacağını da sözlerine ekledi.

Öte yandan hatırlatmak gerekirse Tayvan kripto kripto sektöründe uzun bir zamandır etkin rol oynuyor. Öyle ki kripto borsası Woo Network, Tayvan‘da kara para aklamayla mücadele (AML) düzenleyici onayı aldığını duyurmuştu. Ayrıca Tayvan, merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) ile de yakından ilgileniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala