bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,528.41 4.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,929.49 2.09%
bnb
BNB (BNB) $ 548.61 4.15%
solana
Solana (SOL) $ 130.51 4.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.510547 1.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446175 1.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.12678 3.33%

Swaprum, 3 Milyon Dolarlık Rug Pull Gerçekleştirdi

Kripto para sektörü hızlı bir şekilde gelişme kaydetmeye başladıkça bu alandaki dolandırıcılık vakaları da artış göstermeye başladı. Son olarak çıkan haberlere göre; Arbitrum tabanlı merkeziyetsiz borsa (DEX) Swaprum’un, platformdan 3 milyon dolar değerinde müşteri mevduatı çalınarak, kullanıcılarına karşı bir hile yaptığı iddia edildi.

Swaprum, Yatırımcısından 3 Milyon Dolar Çaldı

Blockchain güvenlik firması PeckShield’ın uyarı odaklı hesabından yaptığı paylaşıma göre, kötü aktörler 1.628 Ethereum ele geçirdi. Olayın ardından Swaprum’un Twitter, Telegram ve GitHub hesaplarının tümü silindi; ancak, Swaprum’un web sitesi bu yazının yazıldığı sırada hala çalışır durumda yer alıyor.

Swaprum ekibi, yatırımcılarından çaldığı 1.628 ETH‘yi Tornado Cash‘e taşıdı. Kripto karıştırıcı platformda izini yok etmeye çalışan ekip, yatırımcıları mağdur etti. Bu, Swaprum geliştirici ekibinin “normal likidite teminat ödül sözleşmesini arka kapı işlevleri içeren bir sözleşmeye yükselttiği” iddiasıyla mümkün oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala