bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,804.56 1.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,993.54 0.76%
bnb
BNB (BNB) $ 590.74 1.02%
solana
Solana (SOL) $ 146.16 0.33%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514427 2.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454107 2.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147575 1.31%

Suzhou, Dijital Yuan Pilotunu Hızlandırıyor

suzhou dijital yuan pilotunu hizlandiriyor

Dünyanın en kalabalık ülkelerinden birisi olan Çin’de kripto para birimlerine karşı sert bir tutum takınılsa da ülkede Blockchain temelli teknolojilere de yeşil ışık yakılıyor. Bu noktada Çin, dünya genelinde Blockchain temelli dijital para birimi testlerinde önde gelen ülkeler arasında yer alıyor. Çin’in belirli şehirlerinde dijital yuan pilotu çalışmaları da hızlandırılıyor.

Suzhou’da Dijital Yuan Çalışmaları Devam Ediyor

Kısa bir süre önce Çin’in Suzhou kentinde, şehir genelinde bir dijital yuan pilotunun tanıtım toplantısı ve yıllık özet toplantısı gerçekleşti. Gerçekleştirilen toplantıda “Suzhou Şehri Dijital Finans Endüstrisi Geliştirme Üç Yıllık Eylem Planı (2023 – 2025)” raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre şehirde bir dizi yeni dijital yuan test merkezleri açıldı ve dijital yuan ile ilgili bir dizi önemli projelere imza atıldı.

suzhou dijital yuan pilotunu hizlandiriyor 2

Gerçekleştirilen toplantıda, 2023 yılında dijital yuan işlemlerinde hedeflenen miktarın 2 trilyon yuan olduğunu belirtildi. Bununla birlikte dijital yuan’ın küçük ve orta ölçekli işletmelere sunulan kredilerinin miktarının 200 milyar yuan’ı geride bıraktığı açıklandı. Şehirde yeni hedef olarak insanların alışveriş işlemlerinde bir ödeme yöntemi olarak dijital yuan’ı kullanmaya teşvik etmek olarak belirlendi.

Dijital yuan projesiyle birlikte Suzhou, işletmelerin dijital finansal ekosistemde kümelenmesinin getirilerinden en iyi bir şekilde yararlanmaya, daha fazla merkez düzeyinde projelerin odağında olmayı planlıyor. Son olarak açıklanan eylem planına göre 2023 yılı içinde dijital finans ekosistemine 200 yeni şirketin daha entegre edilmesi hedefleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala