bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,512.75 2.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,948.10 2.44%
bnb
BNB (BNB) $ 588.58 0.15%
solana
Solana (SOL) $ 146.23 5.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506491 3.24%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.43489 1.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149742 9.55%

Solana ve Ethereum çekişmesinde ‘Windows 95’ perdesi

sdtffsddfs

Solana (SOL) kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, Ethereum’u Windows 95 işletim yazılımına benzetince her iki blokzincir ağının takipçileri kıyasıya bir tartışmaya tutuştu.

Laura Shin’ın programı Unchained Podcast’e konuk olan Yakovenko, Solana’nın Ethereum‘un önünde olduğunu ima ederek kendi ağını bilgisayarların evriminde aynı anda birden fazla uygulamayı işleyebilen uygun bir işletim sistemi olan Windows 2000’le benzetilebileceğini savundu.

Yakovenkonun sözleri iki akıllı sözleşme protokolü öncüsü arasındaki sonu gelmeyen tartışmaya bir yenisini ekledi.

Podcast yayınında söz alan Anatoly Yakovenko blokzincir dünyasındaki mevcut darboğazı işaret ederek rekabeti öne sürdü ve “Windows 2000’i geliştirme hamlesinin” gerekli olduğunu ifade etti.

Yöneticiyi Ethereum’u küçümsemekle itham eden topluluk yorumlarda taraflara bölündü. Bir taraf Ethereum’u diğer taraf da Solana’yı destekledi.

En son kim gülecek?

Solana ve Ethereum blokzincirleri arasındaki atışma ikisi arasındaki temel ortak özelliklerden kaynaklı. Merkeziyetsiz uygulamalar (DApps) pazarı burada paylaşılamayan pasta haline geldi. Tarafların kozları ise aralarındaki hız, maliyet ve genel kamuoyu algısında şekillendi.

Ethereum var olduğu günden bu yana yaşadığı sıkıntılara rağmen şu anda en çok tercih edilen akıllı sözleşme protokolü. Blokzincir, Solana’nın 703,46 milyon dolarına karşı 28,661 milyar dolarlık merkeziyetsiz finans (DeFi) toplam kilitli değerine (TVL) sahip.

Kısa bir süre önce Solana’nın işlem hacmi ilk kez Ethereum L2’lerin işlem hacmini aşmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala