bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,975.61 0.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,006.48 0.19%
bnb
BNB (BNB) $ 596.71 2.50%
solana
Solana (SOL) $ 146.98 0.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514844 1.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455484 0.25%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149296 1.05%

SEC’ten kripto sektörüne yakın takip: Toplam 784 dava açıldı

sec

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 2023 mali yılında çok sayıda kripto davası açtı. Kurumun bu sürede açtığı davalar önceki döneme göre yüzde 3 artış kaydederken, toplam 784 davanın açıldığı bildirildi.

Suçlananlar arasında kripto sektörünün büyük oyuncuları bulunurken, ünlü simalar da SEC radarına takıldı. Açılan davalar arasında Binance, Coinbase, Do Kwon, Sam Bankman-Fried ve Kim Kardashian gibi isimler yer aldı.

SEC Valkyriein Bitcoin ETFini incelemeye aldi22

SEC Başkanı Gary Gensler, geçen mali yılın sonuçlarının kurumun yasaları takip etme ve uygulamadaki etkinliğini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti. Gensler, SEC’in çalışmalarını devriye gezen polislere benzetti.

SEC yaptırım birimi, dolandırıcılıktan tanıtım yapan ünlülere kadar oldukça geniş bir yelpazeyi ele aldı. Gensler, SEC’in kripto şirketlerinin kuruma kaydolması gerektiği yönündeki mesajında tutarlı davrandığını belirterek, çoğu kripto para biriminin menkul kıymet olduğunu yineledi. Geçen hafta DC Fintech Week’e katılan Gensler, sektörde hala çok sayıda kötü şöhretli dolandırıcı olduğu konusunda uyardı.

Kurumun davaları arasında sektörün bilinen şirketleri ve isimleri yer alıyor. Terraform Labs ve kurucusu Do Kwon, eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, Celsius, Bittrex, Binance, Beaxy ve Coinbase dava açılanlar arasında bulunuyor. Kim Kardashian, Paul Pierce, Lindsay Lohan ve Jake Paul’un da bulunduğu ünlüler de SEC’in dava açtığı isimler arasında.

Diğer taraftan SEC, toplamda 4,949 milyar dolar ile tarihinin en yüksek ikinci mali telafisini elde etti. Ayrıca geçen yıl zarar gören yatırımcılara 930 milyon dolar dağıtıldığı bildirildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala