bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,476.01 0.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,114.30 1.11%
bnb
BNB (BNB) $ 599.11 1.82%
solana
Solana (SOL) $ 142.60 3.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520502 0.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465885 1.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14807 2.13%

SEC, Ripple’ın Sorgulamalarına Yanıt Vermeyi Reddediyor

sec ripplein sorgulamalarina yanit vermeyi reddediyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Bitcoin ve Ethereum‘un yasal durumunun Ripple davasıyla ilgili olmadığını düşünüyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, kıdemli duruşma danışmanı Mark Sylvester, Sulh Hakimi Sarah Netburn’e gönderdiği bir mektupta, mahkemeden, Ripple’ın çekişme sorgularına ek cevaplar vermeye zorlamamasını istedi.

Ajans, sanıkları Bitcoin ve Ethereum’un yasal durumuyla ilgili sorular, “tuzağa düşürmeye” çalışmakla olarak değerlendiriyor ve iki kripto para biriminden herhangi birine karşı hiçbir yaptırım uygulamadığına işaret ediyor:

SEC’in, bu işlemler esnasında menkul kıymet işlemleri yaptıklarını iddia eden bir yaptırım işleminin uygulamadığı konusunda Bitcoin veya Ethereum’ın ihraççılarına karşı hiçbir anlaşmazlık yoktur.

SEC, belirli finansal araçların menkul kıymet olup olmadığı konusunda genellikle bağımsız kararlar almadığını söylüyor.

SEC vs Ripple: Eksik Cevaplar

Davacılar genellikle rakiplerin çekişmelerinin gerçekler tarafından desteklenip desteklenmediğini belirlemek için çekişme sorgularına güvenirler.

31 Ağustos’ta Ripple‘ın avukatları, davacıyı, Howey Testi’nin sekiz yıl boyunca yöneticiler tarafından yapılan tüm işlemlere nasıl uygulanabileceğine dair düzenleyicinin teorisini tanımlayan sorguları yanıtlamaya zorlamak için bir önerge sundu.

Söz konusu önergede sanıklar, dairenin çeşitli sorgular tarafından aranan bilgileri vermeyi reddettiğini savundu.
Özellikle, iddialara göre, kâr beklentisine yol açan sözleşmenin tüm koşulları belirlenemedi:

SEC’in bu konuda, kedi ile fare oyununu oynamasına izin verilmemelidir.

Ajans ayrıca, Bitcoin ve Ethereum’un 1993 Menkul Kıymetler Borsası Yasası’nın 2. bölümü anlamında menkul kıymet olup olmadığını iddia edip etmediğine de cevap vermedi. Çünkü konuyla ile ilgili yukarıda belirtilen kripto varlıkların yasal statüsünün davayla ilgisiz olduğuna inanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala