bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,313.23 0.61%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.16 0.38%
bnb
BNB (BNB) $ 613.82 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 143.02 4.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523022 1.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468374 2.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149822 1.92%

SEC Başkanı Gary Gensler’den DeFi Yorumu

sec baskani gary genslerden defi yorumu 2

Digital Asset Compliance & Market Integrity Summit’te konuşan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Başkanı Gary Gensler, DeFi konusuna değindi. Gensler yeni teknolojilerin yasalara uymaması durumunda kalıcı olma eğiliminde olmadığını belirtti.

Diğer taraftan Gensler, merkeziyetsiz finansın inovasyonun kaynağı olabileceğine inansa da, bunun mevcut düzenleyici çerçeveye girmesi gerektiğini söylüyor:

“DeFi ile ilgili bir yenilik söz konusu olabilir, ancak düzenleyici çerçevenin dışında kalırlarsa kalıcı olmazlar.”

sec baskani gary genslerden defi yorumu 1

SEC Başkanı DeFi için Düzenlemelerin Gerektiğini Düşünüyor

Kripto ve Blockchain konusunda ilk günden beri düzenlemelerin gerekli olduğunu savunan SEC başkanı, DeFi için de söylemlerini sürdürdü. Gensler ek olarak bazı DeFi projelerinin merkezileştirilmesi konusundaki endişelerini de dile getirdi. Bu tür projelerin amacının mevcut kara para aklama karşıtı yasaların dışına çıkmak için kullanılabileceğini ima etti.

“Alım satım ve borç verme platformları, yatırımcı ve tüketicinin korunması için gerçekten önemli bir yerde. Bize gelin ve bizimle konuşun… bizimle çalışın. Uygun olduğunda, yaptırım aracını kullanırız. Kanuna kayıt olmak için çalışın.”

Düzenleyicinin (SEC) spot Bitcoin borsasında işlem gören bir fonu onaylama konusundaki isteksizliğinden de bahseden Gensler, dünya çapında ticaretin ABD düzenleyici sicilinin içinde olmadığını da belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala