bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,472.27 1.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,155.30 0.81%
bnb
BNB (BNB) $ 604.24 0.79%
solana
Solana (SOL) $ 145.06 0.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524234 0.56%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473242 0.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150194 0.26%

SBF’den Yeni Kefalet Teklifi

SBFden Yeni Kefalet Teklifi

İflas eden kripto para borsası FTX‘in kurucusu Sam Bankman-Fried‘ın mahkemeye revize edilmiş bir kefalet paketi sunacağı bildirildi. SBF’nin daha önce ev hapsinde mesajlaşma uygulaması kullandığı tespit edilmişti. Bunun üzerine kefaletinin iptal edilebileceğini belirtiliyordu.

SBFden Yeni Kefalet Teklifi2

SBF, Mahkemeye Yeni Kefalet Paketi Önerecek

Sam Bankman-Fried’ın (SBF) avukatı Christian Everdell, hükümet ve mahkeme tarafından dile getirilen endişeleri giderecek bir dizi özel kefalet koşulu üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

FTX’in kurucusu ve eski CEO’su SBF, 250 milyon dolarlık kefaletle ev hapsi kararı aldırmıştı. SBF’nin ev hapsinde olduğu süreçte eski FTX ve Alameda yöneticileri ile iletişim kurmak için mesajlaşma uygulaması Signal’i kullandığı tespit edilmişti. New York Bölgesi hakimi Lewis Kaplan, SBF’nin bu tür uygulamaları kullanmasını yasaklarken, bu şekilde hareket etmesi halinde kefalet ayrıcalıklarını iptal edilebileceğini belirtti.

Avukat Everdell, “Bir çözüme yakın olduğumuza inanıyoruz ve mahkemeye bu koşulları özetleyen bir karar teklifini önümüzdeki haftaya kadar sunabileceğimizi umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan FTX‘ten şirketin kurucusu ve eski yöneticilerine 3,2 milyar dolarlık ödeme yapıldığı bildirilmişti. FTX ve ilişkili kuruluşlardan Sam Bankman-Fried‘a 2,2 milyar dolar gönderilmişti. FTX’in yeni yönetiminin fonları geri almanın yollarını aradığı belirtiliyor. Sam Bankman-Fried’in kasım ayında iflas başvurusunda bulunduğunda FTX ve şirketlerinin bilançosunda 6.8 milyar dolarlık bir açık bulunduğu aktarıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala