bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,550.49 1.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,987.59 1.08%
bnb
BNB (BNB) $ 598.18 2.11%
solana
Solana (SOL) $ 144.88 1.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512835 2.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452512 1.82%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147957 1.23%

Rusya Maliye Bakanlığı Kripto Düzenlemesinde Sona Yaklaştı

rusya maliye bakanligi kripto duzenlemesinde sona yaklasti1

Rusya Maliye Bakanlığı kripto para ve diğer dijital varlıklarla ilgili kapsayıcı bir düzenleme getirecek yasada sona yaklaştı. Dijital para birimlerinin dolaşımı ve bu tür varlıkların madenciliği yasanın ana eksenini oluşturuyor.

Rus haber kuruluşu Kommersant‘ta yer alan habere göre, ülkede kripto madenciliğini detaylı olarak ilk kez ele alan mevzuat taslağı, bir düzenleyici çerçeve sağlayacak.

Taslağa ilişkin ilk bilgiler arasında özellikle, “Dijital Para Birimi Üzerine” belgesi öne çıkıyor. Buna göre, profesyonel ve profesyonel olmayan alıcılar kavramlarını ve ürünleri, ticaret kurallarını ve madenciliği değerlendirme ihtiyacını tanıtıyor.

Rusya Maliye Bakanlığı Kripto İçin Tanımlama Yaptı

Rusya’nın taslağıyla ilgili tanımlamada, muhasebe ve sertifikasyon için çok sayıda prosedürün getirilmesinin Rus altyapısının dışında gerçekleşen kripto işlemleri üzerinde hiçbir etkisi olmayacak.

Tasarıya göre dijital para, “Rusya Federasyonu’nun para birimi olmayan bir ödeme aracı” olarak kabul edilebileceği gibi bir yatırım olarak da kabul edilebilir.

Uzmanlarsa, belgenin madenciler için yeni fırsatlar sunduğunu düşünüyor. Ancak bazıları da bunun “yatırımcıları yasa dışı pazara itme” potansiyeline sahip olduğuna ve ticaret operatörleri için kriterlerin çok aşırı olduğuna inanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala