bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,134.18 0.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,154.12 0.05%
bnb
BNB (BNB) $ 604.65 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 143.92 2.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525167 0.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46765 0.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149889 1.29%

Rus Hükümeti, Kripto Para Haber Sitesini Engelledi

rus hukumeti kripto para haber sitesini engelledid

Rusya bilindiği üzere kripto para birimleri ile ilgili olarak yeni gelişmeler ile gündeme geliyor. Bununla beraber kripto para sektörünün hızla genişlemesine rağmen, Bitcoin (BTC) gibi dijital varlıklar ve bunların tanıtımı her yerde olumlu karşılanmazken, Rus hükümeti kara para aklamayı teşvik ettiği iddia edilen bazı medya sitelerini bile engelliyor.

Rus Hükümetinden Kripto Para Haber Sitesine Engel

Rusya Federal İletişim, Bilgi Teknolojisi ve Kitle İletişim Denetleme Servisi, Rus kripto haber sitesi Bits.media’nın web sitesini çoğu büyük Rus sağlayıcısının kullanıcıları için engelledi.

rus hukumeti kripto para haber sitesini engelledidf

Portalın editörleri engellemenin nedeninin Saratov şehrinin Volzhsky Bölge Mahkemesinin beş internet adresinin “kara para aklamayı teşvik eden bilgiler” içerdiği yönündeki kararı olduğunu keşfetti. Bits.media, geçmişte benzer bir davayı kazandığı için mahkemenin kararına itiraz etmeyi planlıyor. 

Bits.media kurucusu Ivan Tikhonov, belirtilen karara itiraz etmeyi planladığını şu cümlelerle açıkladı:

Davayla ilgilenen taraf biziz, ancak kimse bizi davadan haberdar etmedi. Saratov savcılığının sorguladığı materyalleri kaldırmamız için bize herhangi bir fırsat verilmedi. Karara kesinlikle katılmıyoruz.

Bununla beraber açıklamaya göre, hükümetin Bits.media’yı engellemeye çalıştığı ilk sefer değil, aynı durum 2015 yılında düzenleyicinin Nevyansk şehrinin kararına atıfta bulunduğunda gerçekleşti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala