bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,801.29 3.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,914.30 3.95%
bnb
BNB (BNB) $ 582.35 2.03%
solana
Solana (SOL) $ 144.06 6.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502993 2.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446883 3.80%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144303 4.18%

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Davanın Reddini Talep Etti

ripple ceosu brad garlinghouse davanin reddini talep etti

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, SEC’nin blokzinciri devine karşı açtığı davadaki değiştirilmiş şikayetine istinaden davanın reddini talep ettiğini duyurdu.

Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Garlinghouse, SEC’nin iddialarını yasal düzenlemelerin aşırılıkları olarak nitelendirdi.

SEC ve Ripple davasının ön duruşması 22 Şubat’ta gerçekleşti. Duruşmada Ripple, davanın reddini talep edeceklerini bildirmişti. Bilindiği üzere, Ripple’a kayıtsız bir menkul kıymet olarak tanımladıkları XRP’nin satışlarından gelir elde etmek suçlamasıyla Aralık 2020’de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından dava açılmıştı. Davanın ardından, birçok kripto para platformu XRP satışlarını askıya aldı veya durdurdu.

Ripple davanın reddi için 5 sayfalık bir dilekçe hazırladı. İddiaların geçersiz olduğunu ve değiştirilmiş şikayette SEC’nin yetkisi dışındaki bir alana girdiğini öne süren Ripple, XRP satışlarının herhangi bir şekilde menkul kıymet satışı olarak ele alınamayacağını vurguladı. Dilekçede ayrıca, XRP’nin tıpkı Bitcoin ve Ethereum gibi bir dijital varlık olduğuna dikkat çekildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala