bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,634.05 0.88%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.16 1.20%
bnb
BNB (BNB) $ 598.39 2.40%
solana
Solana (SOL) $ 142.10 3.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521198 1.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46427 1.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147851 2.48%

Ripple, CBDC Platformunu Başlattı

Ripple 361 Milyon Dolarlik XRP Satti

Son dönemde birçok ülke ve şirket merkez bankası dijital para birimleri ile yakından ilgileniyor. Ripple özellikle son dönemde yaptığı çalışmalar ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Bu kez Ripple, CBDC’lerin ve stablecoinlerin geliştirilmesi için CBDC platformunu başlattı.

Ripple’dan CBDC Platformu Hamlesi

Ülkelerin yüzde 90’ından fazlası, finansal kapsayıcılığı artırmanın ve sınır ötesi ödeme süreçlerinin maliyet ve riskini düşürmenin bir yolu olarak Merkez Bankası Dijital Para Birimlerini (CBDC) araştırıyor. Ripple da merkez bankaları, hükümetler ve finans kurumlarının kendi merkez bankası dijital para birimlerini çıkarmaları için sürtünmesiz uçtan uca bir çözüm olan Ripple CBDC Platformunu duyurdu.

ripple cbdc platformunu baslattirt

XRP Defterinde (XRPL) kullanılan aynı blockchain teknolojisinin gücünden yararlanan gelişmiş platform, artık kullanıcılarının itibari paraya dayalı merkez bankası dijital para birimi, işlem ve dağıtımının tüm yaşam döngüsünü bütünsel olarak yönetmesine ve özelleştirmesine olanak tanıyacak.

Palau Cumhuriyeti Başkanı Surangel Whipps Jr, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Ulusal dijital para birimimizi oluşturmaya yardımcı olmak için Ripple ile ortaklık yapmak, Palau vatandaşlarına daha fazla finansal erişim sağlayacak finansal yenilik ve teknolojilere öncülük etme taahhüdümüzün bir parçası.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala