bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,686.46 0.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,925.38 1.33%
bnb
BNB (BNB) $ 549.56 0.04%
solana
Solana (SOL) $ 131.73 9.02%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513079 4.56%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444514 3.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.12722 1.39%

Polygon, 400 Milyon Dolara ZK-Proof Odaklı Mir’i Satın Aldı

polygon 400 milyon dolara zk proof odakli miri satin aldi 1

Ethereum Blockchain ağı üzerine Layer-2 çözümü olan Polygon, ZK-Proof şirketi Mir‘i satın aldı.  Polygon’un açıklamalarına göre anlaşma, MATIC token’ları üzerinden 400 milyon dolar değerinde. 

Bu son satın alım ile birlikte, projenin Ethereum ölçeklendirmesine taahhüt ettiği 1 milyar dolarlık bütçenin büyük bir bölümünü bir Mir satın alımına harcayacağına dair söylentileri doğrulamış oldu. Ağustos ayında ise Polygon’nun, ZK-rollup projesi Hermez ile 250 milyon dolarlık bir anlaşmayla birleştiğini hatırlayalım.

polygon 400 milyon dolara zk proof odakli miri satin aldi 2

Polygon ve Mir, Ethereum Ölçeklendirme için Birleşiyor

Blockchain alanında en önemli konulardan birisi gizlilik. ZK-Proof (Sıfır Bilgi Kanıtı) özel bilgileri teslim etmeden bir şeyi doğrulamanın kriptografik bir yoludur. Yakın bir zamanda Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin tarafından da tanıtılan bu kanıt protokolü, özel verilerin şifrelenmiş kısmını yeniden sha-256 algoritması üzerinden milyonlarca kez geçirerek, şifrelenmiş bir şifre sunar. Böylece verilerin ilk hâli değil, şifreli hâli Hash’lenmiş olur.

Mir ise ZK-proof konusunda önde gelen projeler arasında yer alıyor.

Diğer taraftan uzun vadeli yol haritasına baktığımızda, Polygon’un Ethereum’u daha hızlı ve daha kullanışlı hale getirmek için çeşitli farklı çözümlere geçtiğini görüyoruz. Polygon’un kurucu ortağı Sandeep Nailwal bir basın açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“Bu aşamada tüm anlamlı ölçeklendirme yaklaşımlarını ve teknolojilerini keşfetmek ve teşvik etmek için stratejik bir karar aldık. Bunun, Polygon’u ZK alanında lider güç ve katkıda bulunan ve Ethereum’a ilk milyar kullanıcıyı yerleştirmenin yolu olduğuna inanıyoruz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala