bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,579.77 1.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,202.78 2.99%
bnb
BNB (BNB) $ 596.35 0.27%
solana
Solana (SOL) $ 136.35 4.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.507845 2.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455641 3.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14482 3.16%

Paxos’un Ulusal Bankacılık Sözleşmesi Başvurusunda Yeni Gelişme

paxosun ulusal bankacilik sozlesmesi basvurusunda yeni gelisme

Son dönemde düzenleyici kurumlar tarafından dava edilen Paxos’a bir darbe de ulusal bankacılık sözleşmesi başvurusu sürecinden geldi. Paxos’un ulusal bankacılık sözleşmesi başvurusunun süresi doldu.

Paxos, Yeniden Ulusal Bankacılık Sözleşmesi Başvurusunda Bulunabilir

Para Birimi Denetçi Ofisi (OCC) kayıtlarına göre, stablecoin ihraççısı Paxos, ilk olarak Aralık 2020’de yapmış olduğu yeni bir banka sözleşmesi başvurusunun süresi 31 Mart 2023 tarihinde doldu.

paxosun ulusal bankacilik sozlesmesi basvurusunda yeni gelisme 2

Söz konusu gelişme Para Birimi Denetçi Ofisi’nin, şirketin New York’ta yapmış olduğu başvurunun “ön koşullu onayını” vermesinin iki yıl ardından geldi. OCC, iş planını uygulaması adına Paxos’a 18 aylık bir süre verdi. Bununla birlikte onay, hem dolarları hem de kripto paraları saklama, ülke genelinde stablecoin hizmeti sunma ve ulusal düzeyde bir kripto para borsası yürütme imkânı anlamı taşıyordu.

Konu hakkında açıklama yapan bir Paxos sözcüsü, artık süresi dolmuş olan başvurunun, Paxos’un New York’ta kayıtlı olan mevcut işini etkilemediğini ve Blockchain teknoloji şirketinin başka bir OCC başvurusunda bulunabileceğini ifade etti. Sözcü açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Paxos, OCC gözetimi için yeniden başvurmayı da içerebilecek sonraki adımlarını yakın gelecekte belirleyecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala