bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,587.97 6.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,957.63 6.77%
bnb
BNB (BNB) $ 563.50 6.31%
solana
Solana (SOL) $ 123.14 9.34%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499267 2.85%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.437557 3.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.129184 9.63%

SEC, Paxos’a Dava Açmayı Planlıyor

sec mormon kilisesinin gizli yatirim portfoyune sorusturma baslattidfgreb

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), son dönemde yaptığı açıklamalar ve hamleler ile adından sıkça söz ettiriyor. SEC bu kez Binance USD parasını listelediği için bunun kayıtsız bir menkul kıymet olduğunu iddia ederek Paxos‘a dava açmayı planlıyor.

Paxos, Dava ile Karşı Karşıya

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Pax Dollar (USDP) ve Binance USD (BUSD) tokenlerinin arkasında yer alan stablecoin ihraççısı Paxos’u ikinci stablecoin üzerinden dava açmayı düşünüyor.

SEC, Paxos’a bir Wells Bildirimi yayınladı. Bu bildirim, düzenleyicinin şirketlere planlı icra eylemlerini bildirmek için kullandığı bir mektup olarak düşünebilirsiniz.

sec paxosa dava acmayi planliyordsvsdfgb

Davanın yatırımcıları koruma yasalarını ihlal etmekten açıldığı belirtiliyor. Bu hamle ABD’li düzenleyicilerin borsa FTX’in iyi duyurulan çöküşünün ardından kripto para birimi şirketlerini düzenleme çalışmalarını artırmasıyla geldi. Bununla beraber Binance USD veya BUSD, dolara sabitlenmiş bir stablecoin. Wall Street Journal’a göre; Binance ve Paxos, 2019’da piyasaya sürdü. 

Binance yaptığı açıklamada, durumu izlemeye devam edeceğini ve Paxos’un BUSD ihraç ettiğini ve sahibi olduğunu söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala