bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,479.74 2.50%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,946.45 2.25%
bnb
BNB (BNB) $ 588.00 0.36%
solana
Solana (SOL) $ 146.11 4.92%
xrp
XRP (XRP) $ 0.505498 3.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.43448 1.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149227 9.25%

Bitcoin’de (BTC) ABD Fed gerginliği: Neler olacak?

ABD Fed BTC Bitcoin

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), haftanın en önemli verilerinden birisi olan ABD Fed faiz kararı öncesi geri çekilme yaşadı. BTC, bu hafta nasıl bir performans izleyecek?

Kripto para piyasası, haftanın ilk gününe geri çekilmeyle başladı. Hafta sonunun tüm kazançları, günün Bitcoin (BTC) düşüşüyle silindi. BTC, hafta sonundan bu yana yüzde 3,6 oranında değer kaybetti.

Nisan ayı boyunca negatif bir görünüm sergileyen kripto para piyasası, ağırlıklı olarak gündemden etkilendi. Haber akışı ve veriler, başta BTC olmak üzere kripto sektörünü önemli ölçüde hareketlendirdi. Genel olarak düşüş yönlü seyreden piyasa koşullarında, sıradaki gündem ABD Fed faiz kararı oldu.

ABD Fed’in 1 Mayıs Çarşamba 21:00’de açıklayacağı faiz oranı, BTC için kritik bir veri olarak yorumlandı. Bu veri BTC’yi nasıl etkileyecek?

ABD fed bitcoin analiz

Bitcoin’de (BTC) ABD mesaisi

Kripto para piyasası Bitcoin (BTC) öncülüğünde volatilite kazandı. BTC, haftanın ilk gününde düşüş yönlü fiyat hareketliliği sergiledi ve bu durum altcoin’leri de etkiledi.

BTC’nin hareketliliğinin 1 Mayıs Çarşamba gününe kadar artması bekleniliyor. 1 Mayıs’ta ABD Fed, faiz kararını açıklayacak. Fed’in faizi indirmesi beklenmiyor. Yine de BTC, negatif bir senaryoya odaklanmış durumda. Önceki gündemin etkilerini de taşıyan BTC, Fed haftasında volatiliteyi düşüş yönlü sergileyebilir.

Fed abd faiz karari

ABD Fed, 1 Mayıs’ta faizleri muhtemelen sabit bırakacak. Verilere göre güncel faiz oranı yüzde 5,5 seviyesinde. Bu seviye, kimi uzmanlar tarafından yüksek görülse de ABD Fed henüz faiz indirimine sıcak bakmıyor. Beklentiler, Mayıs ayında da faizin sabit bırakılması yönünde.

Beklentilerin ABD Fed’in faizi artırması veya düşürmesi yönünde olmamasına rağmen BTC’de düşüş yönlü fiyatlanma söz konusu. Gözler, bu iki günlük dönemde BTC’ye çevrilecek.

Kripto uzmanları, Fed kararı öncesi BTC’nin hacim artışı yaşayacağını ve bunun düşüş yönlü olacağı konusunda görüş paylaşıyor. BTC, faiz kararına kadar sert ve düşüş yönlü fiyat hareketliliği sergiledikten sonra faiz kararıyla birlikte toparlanma yaşayabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala