bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,345.36 4.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,937.84 1.29%
bnb
BNB (BNB) $ 553.61 4.16%
solana
Solana (SOL) $ 131.42 4.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512531 2.47%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446417 1.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.12667 4.19%

Oyun Oynayarak Nasıl Kripto Para Kazanılır?

Kripto Bülten‘in yeni bölümü yayınlandı. Bu hafta sizler için Oyun Oynayarak Nasıl Kripto Para Kazanılır? sorusunun yanıtını aradık.

Nelerden Bahsedildi?

Metaverse kavramı kripto paralardan çok daha önce ortaya çıkan bir kavram. İlk ve lider kripto varlık olan Bitcoin’in temelleri 2008’e dayanırken, Metaverse 1990’ların başında ortaya çıkmıştı. Kısaca tanımlamamız gerekirse Metaverse, bireylerin artırılmış sanal gerçeklik ürünleri ya da cihazları aracılığıyla tamamen sanal olan evrendir. Bu evrene erişmek de günümüz teknolojisi ve gelişmeleri ile oldukça düşük maliyetli ve kolaydır.

İlk çıktığı zamanlarda potansiyeli çok yüksek olmasına rağmen teknolojik, yazılımsal eksiklikler sebebiyle çok ilgi göremedi. Ancak son dönemlerde bu eksikliklerin yavaş yavaş kapanması, teknolojinin çok hızlı bir şekilde gelişmesi, global şirketlerin bu konudaki potansiyeli keşfetmesi ve kripto varlıklarda yaşanan gelişmeler ilginin artmasına sebep oldu. Yeni iş ve alan olanakları doğdu.

oyun oynayarak nasil kripto para kazanilir

Kripto varlıkların yatırım aracı haline geldiği bu günlerde herhangi bir ürünü dijital hale getirmek, nft üretmek, tokenize etmek oldukça kolay hale geldi.

Play to earn game, isminden de anlaşıldığı üzere kısaca oynayarak kazanabileceğiniz ancak yeni modeli ile merkeziyetsiz ve kullanıcıların ürün alım satımına da izin veren, içerisindeki ürünlerin (silah, kıyafet, hediye, para gibi birçok seçenekten bahsediyoruz) alım satımına izin veren platformlara deniyor.

Bu platformların en çok bilinenlerinden ve en büyüklerinden bahsedelim. Decentraland, Axie Infinity, Sandbox, Gala

Ayrıca Ethereum, Avalanche, Solana ve benzeri ağlarda da farklı merkeziyetsiz uygulama ya da oyunlar mevcut ve videonun başında da bahsettiğimiz gibi projelerin sayısı da çoğalıyor. Fiyatlarının yükselmesi sebebiyle bu oyunları oynaması ve kazanması biraz maliyetli olsa da yeni çıkan projeleri de benzer şekilde değerlendirebilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala