bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,173.66 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,006.87 0.12%
bnb
BNB (BNB) $ 597.39 2.58%
solana
Solana (SOL) $ 146.62 0.75%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517019 1.98%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455511 1.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148869 0.37%

Orta Afrika Cumhuriyeti Yeni Tokenizasyon Planlarını Paylaştı

orta afrika cumhuriyeti tokenlestirme planlarini paylastif

Lider kripto para birimi Bitcoin’i yasal olarak benimseyen ikinci ülke olan Orta Afrika Cumhuriyeti, ilerleyen dönemlerdeki dijitalleşme çalışmalarını paylaştı. Bugün yayınlanan bir açıklamaya göre, Orta Afrika Cumhuriyeti (CAR), doğal kaynaklarına erişimi tokenleştirme planlarıyla Bitcoin benimseme yolculuğundaki bir sonraki adımı açıkladı.

Orta Afrika Cumhuriyeti Bitcoin’i Benimse Yolcuğunda Planlarını Paylaştı

Orta Afrika Cumhuriyeti hükümeti, dijitalleştirme çabalarında bir sonraki adım olarak doğal kaynaklarının tokenleştirilmesini belirledi. Bunun yanında Orta Afrika Cumhuriyeti (CAR) hükümetinin ülkede varlık oluşturan kripto ve dijital varlık projelerine maden kaynaklarına tokenize erişim sunacağını söyledi. Ayrıca doğal kaynak tokenleştirme sürücüsü Project Sango‘nun himayesi altına girecek.

orta afrika cumhuriyeti yeni tokenizasyon planlarini paylastir

Hatırlatmak gerekirse Orta Afrika Cumhuriyeti kısa süre önce kripto para yatırımcılarını çekmek için bir “kripto merkezi” oluşturma planlarını açıklamıştı.

Bunun yanında Orta Afrika Cumhuriyeti, bol doğal kaynaklarına rağmen hala dünyanın en az gelişmiş ülkelerinden biri olmaya devam ediyor. Başkan Faustin Archange Touadera için, bu “devasa jeolojik hazinelerin” tokenleştirilmesi, ülkede yeni yatırım fırsatları yaratmanın bir yolu olduğunu düşünüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala