bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,915.12 1.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,143.97 1.13%
bnb
BNB (BNB) $ 601.70 2.37%
solana
Solana (SOL) $ 142.28 4.02%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528618 0.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466369 2.34%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149221 2.99%

NFT Sanatçısı Beeple’ın Twitter Hesabı Saldırıya Uğradı

nft sanatcisi beeplein twitter hesabi saldiriya ugradi 1

Son zamanlarda kripto para piyasasında birçok farklı alanda güvenlik açığı tespit edilmeye başlandı. Bu kez NFT dünyasının popüler ismi Beeple Twitter hesabından saldırıya uğradı.

Beeple olarak bilinen grafik sanatçısı Mike Winkelmann’ın NFT’si 69,3 milyon dolara alıcı bularak dünyanın en pahalı NFT’si olmuştu. Beeple, bu kez Twitter hesabının saldırıya uğramasıyla gündeme geldi.

Beeple’ın Twitter Hesabı, Kimlik Avı Saldırısıyla Karşı Karşıya

Şu ana kadarki en pahalı NFT koleksiyonun oluşturucusu Mike Winkelmann’ın Twitter hesabı saldırıya uğradı. Hesaba saldıranlar Beeple‘ın profilinde sahte bir bağlantı paylaştı.

nft sanatcisi beeplein twitter hesabi saldiriya ugradi

Beeple’ın Twitter hesabı üzerinden, moda tasarımcısı Louis Vuitton iş birliğiyle bir web sitesine sahte bağlantı paylaşıldığı görüldü. Bağlantıya tıklayan Twitter kullanıcıları, cüzdanlarından Ethereum‘ların (ETH) çekildiğini söyledi.

Mağdurların şimdiye kadar yaklaşık 71.000 dolar değerinde 35 ETH kaybettiği ortaya çıktı.

Yaşanan olayı MetaMask/MyCrypto‘dan bir güvenlik araştırmacısı Harry.ETH fark etti ve Twitter kullanıcılarını linke tıklamamaları konusunda uyardı. Söz konusu paylaşım şu şekilde:

Beeple’ın Twitter hesabı ele geçirildi. Hesap, para çalmak için bir kimlik avı saldırısıyla sahte bir web sitesine bağlantı paylaştı (ATO).

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala