bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,625.05 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.71 2.17%
bnb
BNB (BNB) $ 607.41 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521284 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4699 1.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150113 3.40%

NFT piyasasında Bitcoin rüzgarı dinmek bilmiyor

bitcoin nft

NFT piyasa takipçisi CryptoSlam’in son verilerine göre dijital sanat eserlerine ilgi son günlerde yükselişte. CryptoSlam’e göre haftalık NFT satışları, bir önceki döneme göre yüzde 35 artışla 400 milyon doların üzerine çıktı. Üç haftalık yükseliş serisi, Bitcoin ve altcoin fiyatlarındaki harekete paralel gerçekleşti.  

Bitcoin ve Ethereum kıyasıya rekabet ediyor

Piyasa takipçisinin baz aldığı blokzincir ağları arasında Bitcoin’deki NFT satışları bir haftada neredeyse ikiye katlandı. BTC ağındaki satışlar, yüzde 88 artışla 160 milyon dolar sınırını aştı. 

nft blokzincirleri
Blokzincir bazında haftalık satışlar.

İki numaralı sırada yer alan Ethereum’da (ETH) yükseliş yüzde 14 ile Bitcoin’in gölgesinde kaldı. Ancak ETH ağındaki haftalık satış rakamının 158 milyon dolar olarak kaydedilmesi, iki ağ arasında kıyasıya mücadelenin devam ettiğini gösteriyor. 

Haftalık NFT satışlarında Solana üçüncü, BNB Chain dördüncü, Mythos ise beşinci sırada yer aldı. 

Haftanın öne çıkan koleksiyonları

NFT piyasasındaki hareketlilik, bazı koleksiyonların rakiplerine göre öne çıkmasına neden oldu. Bitcoin Ordinals NFT’lerinde satış hacmi haftalık yüzde 130 artışla 40,9 milyon dolar olarak kaydedildi. 

nft koleksiyonlari haftalik
Koleksiyon bazında satışlar.

Haftalık sıralamada iki numarada ise BTC tabanlı NodeMonkeys yer aldı. NodeMonkeys satışları yüzde 138 arttı. Beşinci sırada yer alan bir başka Bitcoin koleksiyonu, NATCAPS TAP satışları 9,3 milyon dolar ile yüzde 428 büyüdü. 

Ethereum tarafında ise son döneme damga vuran Pandora üçüncü sırada yer aldı. Dört numarada Creepz by OVERLORD koleksiyonu olurken CryptoPunks altıncı sırada göründü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala