bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,992.88 2.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,121.68 0.48%
bnb
BNB (BNB) $ 594.12 2.36%
solana
Solana (SOL) $ 136.29 5.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515254 1.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454906 3.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145237 3.38%

ZachXBT, çalınan NFT’yi aylar sonra kurtardı

zachxbt nft iade

Ünlü blokzincir araştırmacısı ZachXBT, dokuz aydır devam ettiği çalışmada bir NFT yatırımcısının kimlik avı dolandırıcılığı sonucu uğradığı zararın büyük kısmını telafi etti.

ZachXBT 2023’ün Mayıs ayında DeGods NFT’sini dolandırıcılara kaptıran mağdurun zararını uzun uğraşlar sonrası kurtardı. X hesabından bir paylaşım yapan ünlü isim, uğraşı sonucu kripto topluluğundan büyük alkış topladı.

DeGods NFT koleksiyonunu en ünlü parçalarından olan söz konusu dijital sanat eseri Mayıs ayında 99 Ether’e karşılık (177 bin dolar) el değiştirmişti. ZachXBT, satışı kötü niyetli kişilerin gerçekleştirdiğini belirterek süreci şu şekilde özetledi:

“Mayıs 2023’te 1. derece DeGods NFT, kurbanın kimlik avı sitesini ziyaret etmesi sonrası çalındı ​​ve 177 bin dolara (99 ETH) satıldı. Şu anda kurbana iade edilen çalıntı fonların büyük bir kısmının kurtarılmasına yardımcı olabildiğimi paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. İyileşme uzun bir süreç olsa da bu gerçekleşti ve bu başarı öykülerini paylaşmaktan memnunum.”

Anonim araştırmacının paylaştığı tabloya göre dolandırıcılar, satış sonrası elde ettikleri Ether’leri dört farklı cüzdana dağıtmıştı.

Ünlü blokzincir araştırmacısının siber saldırılar sonrası zor durumda kalan farklı kişilere de yardım ettiği biliniyor. ZachXBT’den yardım alan kişilerin sadece kripto yatırımcılarıyla da sınırlı kalmadığı konuşuluyor. 2022’nin Ekim ayında Fransa’da soruşturması devam eden 2,5 milyon dolarlık NFT hırsızlığı vakasında kolluk kuvvetleri iddiaya göre ZachXBT’nin araştırmalarından büyük fayda sağladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala