bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,143.19 1.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,130.81 0.94%
bnb
BNB (BNB) $ 601.65 0.66%
solana
Solana (SOL) $ 143.16 0.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52159 1.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468901 0.61%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149285 0.41%

NFT Amazon Yağmur Ormanları İçin Çare Olabilir

nft amazon yagmur ormanlari icin care olabilir1

Dünyanın en önemli yeşil alanlarının başında gelen Amazon yağmur ormanları için NFT‘ler seferber edildi. Brezilyalı bir şirket, sahip olduğu 410 kilometrekarelik Amazon yağmur ormanını korumayı finanse etmek için NFT’leri devreye soktu.

Güney Afrika yaban hayatını rezerve edebilmek için yapılan planlara benzer bir fikir Brezilyalı şirket Nemus‘tan geldi. Şirket token’ları satarak alıcıların vahşi varlıkların korunmasına sponsor olmalarına olanak tanıyor.

Her token, bir Amazon bitkisi veya hayvanının resmin barındırıyor. NFT’ler için içerik geliştirici ve yayıncı olan San Francisco merkezli Concept Art House koleksiyonun yaratıcısı oldu.

Nemus’un kurucusu Flavio de Meira Penna, token sahiplerinin uydu görüntülerinden arazinin korunduğunu lisanslama hakkına sahip olacağını belirtti. Ayrıca belgelerle de korunmasıyla ilgili önemli bilgilere erişebilecekler.

NFT Amazon Yağmur Ormanları İlk Günde Yüzde 10’unu Sattı

Doğa korumayı NFT’ler aracılığıyla finanse etmeye yönelik çabalar arasında Brezilya’nın ünlü yağmur ormanı Amazon da girdi.

Şirket kurucusu, Nemus’un ilk günde 8.000 hektarlık bir başlangıç ​​​​token teklifinin yüzde 10’unu sattığını söyledi.

Penna, önümüzdeki haftalarda daha da hızlanacağını tahmin ettiğini ve blockchain teknolojisinin fonların kullanımında şeffaflık sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Benzer bir çalışmanın Güney Kore‘de de yapıldığını hatırlatalım. Ülkede, orman servisi bir kampanya düzenleyerek, metaverse‘te bir ağaç dikilmesi karşılığında yangından tahrip olan Andong’un dağ ormanına iki ağaç dikti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala