bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,944.13 1.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,144.80 1.18%
bnb
BNB (BNB) $ 601.48 1.98%
solana
Solana (SOL) $ 141.97 3.84%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527452 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466823 2.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148764 3.10%

Nansen: NFT Koleksiyonlarının 3’te 1’i Boşa Gidiyor

nansen nft koleksiyonlarinin 3te 1i bosa gidiyor1

Blockchain analitik firması Nansen, NFT Koleksiyonlarının üretim ve pazarlama sürecini analiz etti. Ethereum blockchain’indeki 19.3 milyon bireysel NFT’den oluşan yaklaşık 8.400 koleksiyon analizde incelendi. Araştırmada oldukça ilginç sonuçlar çıktı.

Bloomberg’de yer alan habere göre, ortalama olarak, her üç NFT koleksiyonundan birinin süresi sona erdi ve ticaret faaliyeti çok az veya hiç yok.

En parlak dönemlerindeki ICO’lara çok benzeyen NFT’ler, kripto dünyasının en sıcak köşelerinden biri haline geldi. Spekülatörler yaygın olarak sanat veya koleksiyon ürünlerini temsil eden dijital orijinallik sertifikalarına yönelik artan ilgiden ve fiyatlardan yararlanmaya çalışıyor. Ancak, başarısız projeler biriktikçe, kripto gözlemcileri ve düzenleyicileri muhtemelen kayıtlı olmayan menkul kıymetler oldukları konusunda uyarılar yapıyor.

Nansen: NFT Koleksiyonlarının 3’te 1’i Zarar Ediyor

Nansen analizine göre, diğer bir üçte birlik kısımda, üreticilerin token‘ları basma maliyetinin altında işlem görüyor.

Veriler NFT satışlarının azaldığını gösteriyor. Nansen’e göre, 30 günlük satış hacmi önceki aya göre yüzde 40 düştü.

DappRadar verilerine göre de, en büyük NFT pazarı olan OpenSea‘deki işlem hacmi son 30 günde yüzde 67 düştü.

Endüstri katılımcıları, düşüşün bir balon patlamasından ziyade çılgın talebin soğumasının bir işareti olduğunu söylüyor. NonFungible.com veri platformunun kurucu ortağı Gauthier Zuppinger, “Geçen yılın çılgın zirvelerinden sonra NFT pazarının istikrara kavuşma aşamasındayız” diyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala