bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,054.36 2.99%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,925.34 3.69%
bnb
BNB (BNB) $ 587.53 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 146.24 4.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.505883 2.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.448021 3.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144976 4.33%

MultiversX’den yeni güvenlik önlemi

MultiversXden yeni guvenlik onlemi22

MultiversX, hırsızlığa ve dolandırıcılığa karşı sektördeki ilk zincirüstü 2FA güvenlik standardını açıkladı. Guardians isimli yeni özelliğin cüzdan güvenliği için standart haline geleceği belirtildi. Özellik yüzlerce kişinin katıldığı bir yarışmada test edildi.

MultiversXden yeni guvenlik onlemi222

MultiversX, yeni güvenlik önlemini duyurdu

Akıllı sözleşme platformu MultiversX, yeni özelliği ile hırsızlık ve dolandırıcılığa karşı önlem aldı. Platform, sektördeki ilk zincirüstü 2FA güvenlik standardını açıkladığını bildirdi. Yeni özelliğin cüzdan güvenliği ve dijital varlık yönetimi için standart haline gelme potansiyeline sahip olduğunu bildirdi.

Guardians özelliği, bu hafta MultiversX’teki ağ yükseltmesi aracılığıyla kullanılabilir hale geldi. Özellik, ekstra güvenlik ve koruma için cüzdan hesaplarında on-chain 2FA’yı seçmelerine olanak sağladı. Yeni özelliğin 1 milyondan fazla kullanıcıdan oluşan veritabanına entegre edildi. Böylece Web3 alanının daha güvenli hale gelmesinin planlandığı kaydedildi.

Kullanıcılar, doğrulama işlemi için Microsoft Authenticator, Authy veya Google Auth gibi yöntemleri kullanabilecek. Böylece kullanıcılar, cüzdan hesapları tarafından gerçekleştirilen her işlemin kendileri tarafından yapıldığından emin olabilecek.

MultiversX CEO’su Beniamin Mincu, “Anahtarlarını yabancılarla veya sahte web sitelerinde paylaştıkları için hala çok fazla kullanıcının para kaybettiğini görüyoruz. Harekete geçmemenin maliyeti milyarlarca dolardır ve adaptasyon açısından önemli bir engeldir. Guardians, kullanıcılar için sektörde ilk olan bir koruma sağlıyor. Cüzdan hesaplarını en yaygın dolandırıcılık ve hırsızlığa karşı dayanıklı hale getiriyor” dedi.

Guardians özelliği, 20 bin dolar değerindeki halka açık yarışmada test edildi. Yüzlerce katılımcı, kamuya sızdırılan 24 kelimelik gizli cümleyi bilmelerine rağmen korunan hesaptan ödülü almaya çalıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala