bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,597.31 0.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,161.82 0.85%
bnb
BNB (BNB) $ 614.69 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 145.23 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525991 0.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47094 0.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151829 0.49%

Mt. Gox’un Bitcoin Dağıtımı Piyasayı Nasıl Etkiler?

mt goxun bitcoin dagitimi piyasayi nasil etkiler

Hacklenen Mt.Gox, bu saldırıdan etkilenen müşterilerine 137.000 Bitcoin (BTC) geri ödemesi yapacağını açıklamıştı. Geri ödeme öncesinde dağıtılacak olan bu 137.000 Bitcoin’in piyasaya etkilerinin ne olacağı merak ediliyor. İşte bu nedenle dağıtılacak olan bu Bitcoin’ler için endişe edilmemesi gerekiyor.

Dağıtılacak Olan 137.000 Bitcoin Düşüşlere Neden Olmayabilir

Kripto ticaret platformu Mt.Gox’un hacklenmesinden sonra müşterilerine 137.000 Bitcoin (BTC) dağıtacağı açıklanmıştı. Bu açıklama sonrasında pek çok kişi Bitcoin dağıtımının neden olabileceği etkiler üzerine çeşitli spekülasyonları dillendiriyor. Özellikle Bitcoin şu sıralar düşüşteyken, Mt.Gox müşterilerinin yeni geri alınan Bitcoin’lere sahip olmasıyla birlikte bu Bitcoin’leri hemen satacağı ve bu nedenle çok daha fazla piyasa oynaklığına neden olabileceğinden korkuluyor.

mt goxun bitcoin dagitimi piyasayi nasil etkiler 2

Ancak kayıt talebi sırasında alacaklılara Bitcoin’lerini erken, kısmi toplu ödeme ile alma ya da ödeme için daha fazla fon mevcut olduğu için bu durumun piyasaya olumsuz bir etkisi olmayacaktır. Yapılan açıklamaya göre Mt.Gox’un Bitcoin ödemeleri Ağustos ayının sonunda başlayacak. Kripto analisti Danny Devan’a göre, bu süreç birkaç ay sürebilir ve Bitcoin’in fiyatını sallayabilecek önemli bir tehdit unsuru içermiyor. Devan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Twitter üzerinde dolaşan çok fazla yanlış bilgi var ve bu yüzden bir şeyi açıklığa kavuşturmak istiyorum. Mt.Gox bu geri ödemede 137.000 Bitcoin’in tümünü bir anda serbest bırakmıyor. Sadece geri ödeme süreci başlıyor, böylece alacaklılar Bitcoin’lerini almaya başlayacak. Bu sürecin tamamlanması aylar sürecek!

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala