bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,317.23 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.31 0.71%
bnb
BNB (BNB) $ 608.22 0.01%
solana
Solana (SOL) $ 143.22 2.83%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529698 0.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469356 1.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150219 0.78%

Moody’s Cephesinden ABD Bankacılık Sistemi Açıklaması

moodys cephesinden abd bankacilik aciklamasi 2

ABD düzenleyicileri tarafından kapatılan Silicon Valley Bank ile başlayan süreçte ABD’de bankacılık sektörü yeniden sorgulanmıştı. ABD’nin son yıllardaki en büyük bankacılık başarısızlığının ardından, ABD Hazine Bakanı’da çeşitli açıklamalar yapmıştı. Derecelendirme kurumu Moody’s, ABD’de yaşanan bankacılık kargaşası sonrasında yeni bir rapor yayımladı.

Moody’s ABD Bankacılık Kargaşasının Düzelmesi Konusunda Karamsar

Düzenleyiciler ve politika yapıcıların hızlı adımlarına rağmen, bankacılık sistemi stresinin diğer sektörlere ve ABD ekonomisine sıçrama riski artıyor. Önde gelen üç kredi derecelendirme kuruluşuna göre, yaşanan bu durum “beklenenden daha büyük finansal ve ekonomik zarara” sebep oluyor.

moodys cephesinden abd bankacilik aciklamasi

Moody’s’in kredi stratejisi genel müdürü Atsi Sheth ve diğerleri, dağıtılan bir notta, yetkililerin “bankacılık sektörü içinde ve ötesinde daha uzun süreli ve potansiyel olarak ciddi yansımalar olmadan mevcut kargaşayı azaltamayacaklarını” belirtti. Moody’s’in uyarısı Hazine Bakanı Janet Yellen’in açıklamalarının ardından geldi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD’nin bankacılık sistemini istikrara kavuşturmak için gerekirse ek adımların atılabileceğini belirtti. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’in açıklaması öncesinde ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’da geçtiğimiz günlerde Fed’in vatandaşların mevduatlarını korumak için gerekli araçları kullanacağını dile getirmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala