bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,413.26 4.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,096.19 3.63%
bnb
BNB (BNB) $ 557.60 1.48%
solana
Solana (SOL) $ 143.89 10.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499246 1.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459652 3.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151703 5.29%

Yellen’den Banka Mevduatları Hakkında Yeni Açıklama

yellenden banka mevduatlari hakkinda yeni aciklama

Amerika Birleşik Devletleri’nde geçtiğimiz haftalarda Silicon Valley Bank’ın kapatılmasıyla başlayan süreçte yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. ABD’nin en büyük bankaları arasında yer alan ve kapatılmasıyla son yıllardaki ABD’nin en büyük bankacılık başarısızlıklarından birisi olan Silicon Valley Bank olayı sonrasında yetkililerden yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD’nin banka mevduatları için sigortalama hamlesi hakkında yeni bir açıklama yaptı.

Yellen, ABD’nin Banka Mevduatları için Kapsamlı Sigorta Uygulamayı Düşünmüyor

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, son zamanlarda ABD’de tartışılan bankacılık faaliyetleri hakkında yeni açıklamalar yapmaya devam ediyor. Janet Yellen, milletvekillerine yaptığı açıklamada, Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nun (FDIC) bu ay önde gelen iki ABD bankasının başarısız olması sonrasında bankacılık mevduatları için “kapsamlı sigorta” (blanket insurance) sağlama ihtimalini düşünmediğini dile getirdi.

yellenden banka mevduatlari hakkinda yeni aciklama 2

Yaşanan son olayların ardından ABD’deki bazı bankacılık grupları, ABD Kongresi’ni tüm ABD banka mevduatlarını geçici olarak garanti etme çağrısında bulunmuştu. Grupların bu çağrısındaki ana sebeplerden birisi de yapılan bir araştırmada, Silicon Valley Bank ile benzer risklere sahip olan 186 ABD bankasının daha olmasıydı. ABD Senatosu alt komitesinde bir konuşma yapan Yellen, FDIC mevduat sigortasındaki değişiklikleri incelemenin “değerli” olduğunu düşündüğünü fakat bunu mevcut olan 250.000 dolar sınırının üzerine çıkarmak anlamına gelmeyeceğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala