bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,182.20 0.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,130.74 0.72%
bnb
BNB (BNB) $ 603.85 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 142.80 1.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521973 0.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468272 0.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150014 0.04%

Milyarder Jihan Wu’nun Şirketlerinde Kriz

milyarder jihan wunun sirketlerinde kriz22

Kripto para endüstrisinde yaşanan krizler milyarder Jihan Wu’nun şirketlerini de olumsuz etkiledi. 2020 yılında madencilik şirketi Bitmain’den ayrılan Wu’nun varlık yönetim şirketi Matrix Asset Management’ta üst düzey yönetici istifaları yaşandı. Diğer şirket Matrixport’un ise küçülmeye gideceği ve işten çıkarmalar yapacağı açıklandı. Matrixport, FTX krizinden etkilenen şirketler arasında yer alıyordu.

milyarder jihan wunun sirketlerinde kriz2

Jihan Wu’nun Şirketinde Üst Düzey Yöneticiler İstifa Etti

Bloomberg’de yer alan habere göre Matrix Asset Management’ın CEO’su Damien Loh’un şirkette ayrılmaya karar ayrılmaya verdi. Haberde, şirketin yatırımcı ilişkileri başkanı IZ Wong’un da görevi bıraktığı belirtildi. İstifa haberlerine ilişkin açıklama yapan şirketin operasyon direktörü Yu Yee Woon, “Şirket, yeni liderliğe geçiyor” ifadesini kullandı. Bu arada Matrixport, şirketin işgücünü yüzde 10 oranında azaltacağını da açıkladı. Şirkette geçen yıl sonu itibarıyla 300 kişinin çalıştığı tahmin ediliyor. İşten çıkarmaların büyük bölümünün pazarlama departmanında olacağı kaydedildi.

Matrixport’un her ay 5 milyar dolarlık alım-satım işlemi yaptığı belirtilirken, on milyarlarca dolarlık varlığın yönetimini sağlıyor. İddialara göre şirket, FTX krizinin yarattığı kargaşa döneminde dahi değerlemesini 1 milyar dolardan 1.5 milyar dolara yükseltmeyi planlıyordu. Matrixport, 80 müşterisinin FTX bağlantılı ürünlere maruz kaldığını ancak şirketin iflas riski taşımadığını bildirmişti. Kripto madencisi Bitmain’in kurucu ortağı Jihan Wu, madencilik şirketinin nakit sıkıntısı yaşamasının ardından 2019’da Matrixport’u Bitmain’den ayırmıştı. Wu, Matrixport’un ve madencilik şirketi Bitdeer Technologies’in başkanı olarak görev yapıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala