bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,891.85 1.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,035.66 1.01%
bnb
BNB (BNB) $ 594.68 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 153.70 5.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516824 1.13%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464595 0.97%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1515 2.24%

FTX’in Alacaklı Listesinde Dev Şirketler

ftxin alacakli listesinde dev sirketler

İflas eden FTX’in borçlu olduğu şirketlerin tam listesi yayımlandı. Listede çok sayıda şirket ve devlet kurumu olduğu ortaya çıktı. Havayolları, oteller, hayır kurumları, bankalar, risk sermayesi şirketleri, medya kuruluşları ve kripto şirketlerinin yanı sıra ABD ve uluslararası devlet kurumları bulunuyor. FTX‘in avukatları, dün alacaklı listesinin bulunduğu 115 sayfalık dosyayı İflas Mahkemesine sundu. Bununla birlikte borsada parası olan yaklaşık 9.7 milyon FTX yatırımcısının adı belgeden çıkarıldı.

ftxin alacakli listesinde dev sirketler1

Big Tech, FTX’in Alacaklı Listesinde

Kripto ve Web3 ile ilgili şirketler arasında Coinbase, Galaxy Digital, Yuga Labs, Circle, Bittrex, Sky Mavis, Chainalysis, Messari ve Binance yer alıyor. Apple, Netflix, Amazon, Meta, Google, LinkedIn, Microsoft ve Twitter gibi teknoloji devleri alacaklı olarak dahil edildi. New York Times, The Wall Street Journal ve CoinDesk listede adı geçen medya kuruluşları arasında. ABD’deki bazı eyalet kurumu vergi daireleri ile Gelir İdaresi Başkanlığı (IRS) listedeki kamu kurumları oldu. Japonya, Avustralya ve Hong Kong’daki devlet kurumları da listede bulunuyor.

Liste, FTX yöneticilerinin lüks yaşamına ilişkin veriler sundu. Şirketin Kuzey Amerika ve Avustralya’daki Uber Eats ve Doordash kuruluşları ile Airbnb ve dünya çapında çok sayıda lüks otele borcu bulunuyor. FTX’in yalnızca büyük kuruluşlara değil, daha küçük işletmelere de borcu var. Bir haşere kontrol şirketi, halkla ilişkiler şirketi M Group alakacalılar arasında. Diğer yandan dosyada olan her kişi veya kurumun, FTX’e bağlı bir ticaret hesabı olduğu anlamına gelmiyor. FTX’in avukatları kasım ayında borsanın 1 milyondan fazla alacaklısı olduğunu tahmin ediyordu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala